Privreda
47

Održana QSS "Digital Transformation with Success" konferencija

U četvrtak, 20. oktobra 2016. godine, u hotelu "Bristol" u Sarajevu, u organizaciji vodeće lokalne IT kompanije QSS, uspješno je održana jednodnevna "Digital Transformation with Success" business & IT konferencija. Konferencija je zvanično otvorena pozdravnim govorom direktora QSS-a, Isana Selimovića, nakon čega je uslijedio niz prezentacija u okviru kojih su QSS, te vodeće svjetske IT kompanije i partneri QSS-a, predstavili neka od svojih aktuelnih IT rješenja.

Tema ovogodišnje konferencije je bila digitalna transformacija, koja se može tumačiti kao evolucija poslovnih modela, u okviru koje se savremene kompanije sve više oslanjaju na stratešku implementaciju tehnoloških rješenja u različite aspekte poslovanja, sve u cilju poboljšanja poslovnih aktivnosti, procesa, funkcija, odnosno poslovanja u cjelini. Uvidjevši važnost digitalizacije kao ključnog faktora za opstanak i konkurentnost savremenih kompanija, QSS je sve prisutne pozvao da se pridruže ovom globalnom procesu kroz zvanični slogan konferencije "Secure Your Future".

Prezentacijama je prisustvovao veliki broj gostiju, uposlenih u IT odjelima vodećih organizacija iz finansijskog, telekomunikacijskog, privatnog i javnog sektora. Značaj ovogodišnje konferencije su prepoznale i vodeće svjetske IT kompanije "Cisco", "Oracle" i "Veeam", te odlučile da je podrže kao sponzori konferencije. Sponzorske kompanije su, zajedno uz QSS, kroz "demo" primjere iz prakse, predstavile svoja inovativna tehnološka rješenja primjenom kojih kompanije i organizacije mogu značajno povećati svoju agilnost, profitabilnost i zadovoljstvo kupaca i korisnika te steći značajnu konkurentsku prednost na tržištu.

QSS