{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina

10.6.2015. u 15:55
0
2
Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina
0
Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina
U povodu remonta na pruzi Sarajevo-Čapljina, dionica Sarajevo-Bradina, u zgradi Direkcije ŽFBiH u Sarajevu održan je radno-konsultativni sastanak predstavnika Željeznica FBiH i komitenata GIKIL Lukavac, ArcelorMittal Zenica, Luka Ploče, Željeznice RS, HŽ Cargo i Alumina d.o.o. Zvornik. Tema sastanka bila je prevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo-Bradina 2015./2016.
Cilj sastanka je da se osigura što efikasnije izvršenje predviđenog prevoza roba u otežanim okolnostima cikličnih prekida željezničkog saobraćaja na pomenutoj dionici u trajanju od 10 do 30 sati i to u periodu od 14 mjeseci, a koji su definisani na osnovu ugovora sa izvođačem remonta pruge.

Predsjednik Uprave-generalni direktor ŽFBiH mr.sci. Nijaz Puzić zaključio je da je ovo zajednički posao i interes svih učesnika sastanka, te da je neophodno ostvariti otvorenu saradnju i pomoć, koji podrazumijeva potpunu koordinaciju, saradnju i stalnu komunikaciju svih strana u cilju ostvarivanja dogovorenih obaveza.

Usaglašen stav učesnika sastanka je da će željezničke kompanije formirati operativne timove koji će na osnovu potreba komitenata za utvrđenim količinama roba, izraditi planove i redove vožnji za vrijeme trajanja remonta pruge, saopćila je služba za informisanje ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: