{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina

Klix.ba
10.6.2015. u 15:55
0
2
Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina
0
Održan sastanak o prevozu robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Bradina
U povodu remonta na pruzi Sarajevo-Čapljina, dionica Sarajevo-Bradina, u zgradi Direkcije ŽFBiH u Sarajevu održan je radno-konsultativni sastanak predstavnika Željeznica FBiH i komitenata GIKIL Lukavac, ArcelorMittal Zenica, Luka Ploče, Željeznice RS, HŽ Cargo i Alumina d.o.o. Zvornik. Tema sastanka bila je prevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo-Bradina 2015./2016.
Cilj sastanka je da se osigura što efikasnije izvršenje predviđenog prevoza roba u otežanim okolnostima cikličnih prekida željezničkog saobraćaja na pomenutoj dionici u trajanju od 10 do 30 sati i to u periodu od 14 mjeseci, a koji su definisani na osnovu ugovora sa izvođačem remonta pruge.

Predsjednik Uprave-generalni direktor ŽFBiH mr.sci. Nijaz Puzić zaključio je da je ovo zajednički posao i interes svih učesnika sastanka, te da je neophodno ostvariti otvorenu saradnju i pomoć, koji podrazumijeva potpunu koordinaciju, saradnju i stalnu komunikaciju svih strana u cilju ostvarivanja dogovorenih obaveza.

Usaglašen stav učesnika sastanka je da će željezničke kompanije formirati operativne timove koji će na osnovu potreba komitenata za utvrđenim količinama roba, izraditi planove i redove vožnji za vrijeme trajanja remonta pruge, saopćila je služba za informisanje ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: