{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbornici dali podršku upravi srebreničkog "Cimosa"

S
3.6.2013. u 15:09
5
3
Odbornici dali podršku upravi srebreničkog "Cimosa"
5
Odbornici dali podršku upravi srebreničkog "Cimosa"
Odbornici Skupštine Opštine Srebrenica na današnjoj vanrednoj sjednici dali su podršku rukovodstvu srebreničkog pogona "Cimosa" da pronađu strateškog partnera, koji bi kupio ovu fabriku i preuzeo radnike, proizvodnju i obaveze kako ne bi došlo do prekida rada.
Na vanrednoj sjednici posvećenoj rješavanju problema pogona "Cimosa" u Potočarima nakon najave Uprave ove slovenačke kompanije da će ga zatvoriti, odbornici su dali podršku očuvanju ovog pogona i radnih mjesta.

Zaključeno je da rukovodstvo Opštine i uprava fabrike uspostave kontakte sa ministarstvima i vladama Republike Srpske i Federacije BiH i Savjetom ministara BiH, te predstavnicima međunarodne zajednice kako bi se pozitivno riješilo pitanje opstanka i rada pogona "Cimosa" u Potočarima.

Na sjednici je saopšteno da je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević za srijedu, 5. juni, zakazao sastanak sa predstavnicima Opštine Srebrenica i pogona "Cimosa".

Zaključeno je da pozvani prisustvuju ovom sastanku s ciljem rješavanja pitanja opstanka ove fabrike, odnosno njene opreme i nastavka rada.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković zadužen da sa članovima rukovodstva Opštine, upravom "Cimosa" BiH i njegovog srebreničkog pogona radi na pronalaženju rješenja za nastavak rada fabrike u Potočarima.

Direktor pogona "Cimosa" u Potočarima Azem Huremović tvrdi da ovaj pogon može da radi samostalno i bez pomoći slovenačke kompanije u čijem je sastavu.

On je istakao da srebrenički pogon pozitivno posluje i da je lani ostvario ukupni prihod od 3,6 miliona eura, a da je realni plan za ovu godinu oko četiri miliona eura.

Huremović tvrdi da ova fabrika ima perspektivu i da, ukoliko se sačuva njena oprema, može nastaviti rad, obezbijediti tržište i uspješno poslovati i razvijati se, proširivati proizvodnju i povećavati broj zaposlenih.

On je uvjeren da se uz podršku svih nivoa vlasti može osigurati strateški partner da kupi pogon u Potočarima i da se nastavi proizvodanja bez otpuštanja radnika.

Odbornici su podržali takav način rješavanja ovog pitanja očekujući da će se uspješno realizovati i da neće doći do gašenja proizvodnje i otpuštanja 103 zaposlena, koliko ih trenutno radi u ovoj fabrici.

Huremović je podsjetio da je slovenačka kompanija "Cimos" zbog krize i dubioze od oko sto miliona eura dobila novu upravu, koja je odlučila da do kraja septembra zatvori pogone u Sarajevu i Srebrenici.

"Nova uprava je odlučila da do tada postepeno prebaci opremu iz ovih fabrika u Sloveniju, a da radnike otpusti", rekao je Huremović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: