{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta

F
29.7.2013. u 16:34
0
15
Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta
0
Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta
Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo obavijestilo je svoje poslovne partnere i korisnike usluga da je, u skladu s Odlukom o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH, koju je donijelo Vijeće Agencije za poštanski promet BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH dalo saglasnost na novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta.
Novi cjenovnik, koji je proizašao iz Odluke Agencije koja podrazumijeva da tarife rezervisanih poštanskih usluga moraju biti transparentne i jednake na cijelom području BiH, obavezao je javne poštanske operateratere u BiH da svoje postojeće cjenovnike usklade s Odlukom, što dotad nije bilo jedinstveno rješeno.

Stupanjem na snagu novog cjenovnika poštanskih usluga, sva tri javna poštanska operatera u BiH (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, HP Mostar i Pošte RS AD Banja Luka) imat će jedinstven cjenovnik i nomenklaturu poštanskih usluga.

Polazna osnova za usklađivanje cjenovnika je utvrđena osnovna cijena standardiziranog pisma, mase do 20. grama u iznosu 0,90 KM, iz čije cijene su izračunate cijene ostalih poštanskih usluga.

Novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta stupit će na snagu 1. augusta 2013. i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici www.posta.ba, te na izvodima iz cjenovnika poštanskih usluga JP BH Pošta koji se nalaze u svakoj poštanskoj jedinici.

Dodatne informacije u vezi s novim cjenovnikom poštanskih usluga moguće je dobiti pozivom na broj 1312 - Kontakt centar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: