{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta

F
29.7.2013. u 16:34
0
15
Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta
0
Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta
Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo obavijestilo je svoje poslovne partnere i korisnike usluga da je, u skladu s Odlukom o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH, koju je donijelo Vijeće Agencije za poštanski promet BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH dalo saglasnost na novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Novi cjenovnik, koji je proizašao iz Odluke Agencije koja podrazumijeva da tarife rezervisanih poštanskih usluga moraju biti transparentne i jednake na cijelom području BiH, obavezao je javne poštanske operateratere u BiH da svoje postojeće cjenovnike usklade s Odlukom, što dotad nije bilo jedinstveno rješeno.

Stupanjem na snagu novog cjenovnika poštanskih usluga, sva tri javna poštanska operatera u BiH (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, HP Mostar i Pošte RS AD Banja Luka) imat će jedinstven cjenovnik i nomenklaturu poštanskih usluga.

Polazna osnova za usklađivanje cjenovnika je utvrđena osnovna cijena standardiziranog pisma, mase do 20. grama u iznosu 0,90 KM, iz čije cijene su izračunate cijene ostalih poštanskih usluga.

Novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta stupit će na snagu 1. augusta 2013. i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici www.posta.ba, te na izvodima iz cjenovnika poštanskih usluga JP BH Pošta koji se nalaze u svakoj poštanskoj jedinici.

Dodatne informacije u vezi s novim cjenovnikom poštanskih usluga moguće je dobiti pozivom na broj 1312 - Kontakt centar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: