Promo
0

NSoft akcelerator razvoja u Bosni i Hercegovini

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) tradicionalno organizira izbor najznačajnijih investitora u BiH i time odaje priznanje kompanijama koje, kroz direktne strane investicije, utiču na ekonomske i društvene procese u zemlji.

Priznanje je uručeno 18.12. u Sarajevu, a NSoft d.o.o. Mostar je ponosan što je jedna od kompanija koja je priznanje i primila te je prepoznata kao sistemski važna kompanija za BiH. Na ceremoniji uručenja NSoft su predstavljali Igor Marković, član uprave nadležan za financije (CFO) i Ivana Perković, voditeljica odjela ljudskih resursa.

“Izuzetno smo ponosni što ovo priznanje nosimo u Mostar. NSoft se već profilirao kao akcelerator razvoja regije Hercegovina, a sada se možemo pohvaliti da smo to na BiH nivou. Kao mladoj IT kompaniji, orijentiranoj ka ljudima, sa preko 200 zaposlenika, čast mi je da mogu potvrditi kako je naše poslovanje ostavilo pozitivan trag u cjelokupnim ekonomskim procesima naše zemlje,” rekao je Igor Marković, CFO NSofta.

Ovo priznanje dolazi na kraju, za NSoft, izuzetno uspješne godine i pred finaliziranje planova za novu poslovnu godinu. Sa stanovišta zaposlenika, ona će biti izuzetno dinamična, jer kompanija planira dalje ulaganje u ljudske resurse.

"Već u prvom kvartalu 2019. godine želimo se posvetiti daljem jačanju naših timova - posebno kada su u pitanju mladi ljudi spremni za usvajanje novih znanja i vještina. Pojačanja će nam pomoći da ostvarimo ambiciozne planove te na taj način potvrdimo nezvaničnu titulu Mostara kao Silicijske doline Bosne i Hercegovine," zaključila je Ivana Perković, voditeljica odjela ljudskih resursa.

NSoft d.o.o. Mostar je osnovan 2008. godine te se ponosi mnogim uspjesima kroz 10 godina poslovanja. Tri godine za redom je svrstan među najpoželjnije poslodavce u izboru portala posao.ba te je tri godine za redom dobitnik Deloitte-ovog priznanja za najbrže rastuće kompanije u centralnoj Europi. Zapošljava preko 200 visoko stručnih kadrova.