{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove investicije: Autocestom se povezuju Počitelj i Međugorje

22.12.2014. u 12:13
233
11
Nove investicije: Autocestom se povezuju Počitelj i Međugorje
233
Nove investicije: Autocestom se povezuju Počitelj i Međugorje
JP Autoceste FBiH objavilo je 19. decembra međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku predkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Međugorje.
Poziv će biti otvoren do kraja januara 2015. godine.

"Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru 5c koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja na poddionici autoceste Koridora 5c Počitelj – Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste", izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Poddionica Počitelj - Međugorje je ukupne dužine deset kilometara. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbjeđena su iz sredstava Europske investicijske banke (EIB).

Ugovor za izgradnju i nadzor nad izgradnjom ove dionice bit će potpisan u prvoj polovini naredne godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru 5c poddionica Počitelj - Međugorje je 30 mjeseci.

"Ovo je nastavak izgradnje novog investicionog ciklusa autoceste na Koridoru 5c ukupne dužine 80 kilometara. Izgradnjom ove poddionice povezuju se gradovi Počitelj - Međugorje sa granicom sa Hrvatskom", saopćili su iz Autocesta FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: