Privreda
1

Nove aviolinije iz Sarajeva za Moskvu i Beograd od decembra

Piše: N. Jamaković
Međunarodni aerodrom Sarajevo ima najavu ruske aviokompanije Moskovia Airlines za otvaranje linije na relaciji Moskva - Sarajevo - Moskva u decembru, potvrdila je za portal Klix.ba stručna saradnica za odnose sa javnošću Sabina Kovač.

U kompaniji Moskovia Airlines letove planiraju obavljati u okviru zimskog reda letenja, a prema njihovom planu počeli bi saobraćati u drugoj polovini decembra, pa do isteka važnosti zimskog reda letenja (29. marta 2014. godine), jednom sedmično, petkom.

"Prvi let bi, u skladu sa tom najavom, bio obavljen 20. decembra ove godine. Polijetanje iz Moskve planirano je za 11:00 sati (po lokalnom vremenu), slijetanje u Sarajevu je također u 11:00 sati (po lokalnom vremenu). Povratak iz Sarajeva planiran je za 12:00 sati, sa slijetanjem u Moskvu u 18:00 sati (također po lokalnom vremenu). Da ne bi bilo zabune, naglašavam da je vremenska razlika između Moskve i Sarajeva 3 sata", kazala je Kovač.

No, to nije sve kada je riječ o letovima iz Sarajeva, budući da BH Airlines radi na uvođenju linije za Beograd, koja bi trebala krenuti već početkom decembra.

BH Airlines bi iz Sarajeva, avionom ATR 72, letio u šest sati, a vraćao bi se istog dana u 9:35 sati, i tako četiri puta sedmično, saznajemo u ovoj kompaniji. Na liniji Beograd - Sarajevo - Beograd svaki dan u popodnevnim satima leti i Air Serbia.