Nova prodajna mjesta
0

Nove AT Store poslovnice otvorene u Sarajevu i Banjoj Luci: Sjajna ponuda Apple proizvoda

Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
AT Store je s ponosom otvorio novo monobrend Apple prodajno mjesto u Sarajevu i Banjoj Luci. AT Store poslovnice monobrendova imaju osnovnu ponudu sjajnih Apple proizvoda u novom i redizajniranom prostoru.

Ovo nije prvo prisustvo AT Storea u Banjoj Luci, ali kao mono-brend prvi je ovakve vrste u RS-u.

Na otvaranju u Sarajevu, kupci su dočekani u novom maloprodajnom prostoru na crvenom tepihu. Voditeljica svečanog eventa je bila Maja Čengić, koja je pozdravila prisutne, upoznala goste šta znači program MAAR, te pozvala člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da prereže crvenu vrpcu i time započne novu eru za AT Store.

Komšić je izjavio da je dugogodišnji korisik Apple uređaja i da stanovnci BiH imaju pravo biti ponosni što imaju ovakvo premium Apple prodajno mjesto.

DJ je pratio cijeli event uz odličan muzički program, mnogobrojni novinari, snimatelji, kao i scenarij gdje su kupci u dugom redu čekali da budu prvi koji će testirati Apple uređaje.

Među gostima mogla su se vidjeti poznata lica kao što su bivši ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, Ivica Šarić, mankenka Džejla Glavović i mnogi drugi.

Novo prodajno mjesto u Alta Shopping centru sada ima 60 m2, sa osnovnim prostorom i novim izgledom. AT Store već dvije godine otvara monobrend prodajna mjesta.

Prva prodavnica ove vrste otvorena je u junu 2022. godine u Sarajevo City Centru i izrađena je od preko 70% staklenih portala. AT Store Delta jedna je od najvećih poslovnica ove vrste u regionu.

Poslovnica AT Store u Delta centru u Banjoj Luci dobila je isti program, a počela je sa radom 2. decembra 2023. u 10 sati. Prisutni su na oba eventa imali priliku pogledati video Dream Big i kroz više od 100 fotografija saznati kako je nastao i rastao AT Store tim.

Voditeljica Dajana Balaban je na crvenom tepihu ispričala kratku priču o AT Storeu i pojasnila šta znači Mono Apple Authorised Reseller program. Na pitanje voditeljice koliko je vremena potrebno da se pripremi jedna ovakva poslovnica i i šta smatra da je važno u biznisu, izvršni diretkor kompanije AT Store Admir Tursum je izjavio:

"Imali smo na raspolaganju manje od 10 dana za renoviranje dvije maloprodajne poslovnice i novi prostor za B2B, a to je vrlo kratak period, jer smo poslovnice izmijenili u cjelosti. Radili smo na renoviranju dvije poslovnice i uredima za poslovne subjekte u isto vrijeme, ali naše dugogodišnje iskustvo nam je pomoglo da sve bude na vrijeme i da greške svedemo na minium. U otvaranje AT Store polovnica je investiran ogroman napor. Za velike stvari u našem poslu zaslužna je velika grupa ljudi".

Uz svečano odobravanje skinuti su veliki crni paravni i kupci su imali priliku vidjeti novi i redizajnirani prostor poslovnice.

Ovom prilikom crvenu vrpcu je prerezao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je bio vidno izuzetno raspoložen, pozdravio je prisutne i izrazio veliko zadovoljstvo za ovako monumentalan prostor za sve ljubitelje Apple uređaja.

"Korisnik sam nekoliko Apple uređaja, kao i cijela moja porodica. Dobili smo informaciju da je AT Store jedan od najvećih trgovina ove vrste, ne samo u BiH, nego cijelom regionu. Brojni gradovi veći od Banjaluke ne mogu se pohvaliti ovakvom prodavnicom koja ljubiteljima i korisnicima Apple proizvoda nudi najnovije modele i najveći asortiman. Otvaranjem prodavnice naša Banja Luka se našla na svjetskoj Apple mapi na šta smo posebno ponosni, izjavio je aktuelni gradonačelnik.

Stanivuković je ponosno pokazao kamerama svoj novi Apple Watch koji rijetko skida s ruke i pozvao prisutne da zajedno testiraju nove Apple uređaje.

Novi redizajnirani prostor prostire se na preko 120 m2.

"Obavještavamo naše kupce da odmah nakon renoviranja dvije poslovnice, već naredne sedice otvaramo i nove prostorije za poslovne subjekte, kao i besplatne AT Store radionice u poslovnom centru Unitic u Sarajevu, izjavila je Emina Bećirbašić, odgovorna za razvoj poslovanja kompanije AT Store.

AT Store vas poziva da posjetite nove trgovine u Sarajevu u Alta Shopping centru i Banjoj Luci u Delta Planet i testirate Apple uređaje. Novi koncept prezentacije uređaja pruža sasvim naprednije iskustvo, jer sada kupci imaju mogućnost na mnogo većem broju demo uređaja testirati sve performanse iPhonea, Mac računara sa novim M3 čipovima, iPada i drugih Apple uređaja i originalnih dodataka.