Nove linije
39

Noćni letovi iz Sarajeva mogli bi biti uvedeni za Beograd i Tursku

S. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo ranije je najavio da će uskoro raditi 24 sata, što će biti velika promjen au odnosu na dosadašnji plan rada kada aerodrom tokom noći nije radio.

Gradnja novog terminala, koja znači i više gateova, odnosno mogućnost opsluživanja više linija istovremeno znači i nove mogućnosti. A uvođenje 24-satnog radnog vremena znači da će uskoro biti moguće uvođenje i nekih noćnih linija, naravno za one kompanije koje izraze želju za tim linijama.

I nedavno je sa aerodroma u Sarajevu potvrđeno da su dvije kompanije iskazale spremnost za noćnim linijama. Jedna od njih je Air Serbia, objavio je Zamaaero, regionalni specijalizirani portal.

To bi bio drugi let Beograd - Sarajevo tokom dana.

Naime, Air Serbia je zatražila od Aerodroma Sarajevo letove tokom noći od 15.5. do 30.9.2023. Avion bi trebao kretati iz Beograda u 00:45 i doći u Sarajevo u 01:35, te polijetati iz Sarajeva u 4:30 i doći u Beograd u 5:20 sati.

Podsjetimo, let na liniji Sarajevo - Beograd se odvija svaki dan u popodnevnom periodu sa dolaskom u Sarajevo u 14:15 i odlaskom u 14:45. Za sada nije poznato da li bi noćna linija Air Serbie bila svakodnevna ili samo određenim danima.

Također, noćni let za Sarajevo bi mogao uvesti i AnadoluJet, objavio je Zamaaero. T akompanija bi trebala uvesti treći sedmični let za Bodrum koji će trajati od 3. juna do 2. septembra 2023. i stizati u Sarajevo u 3:00, a odlaziti iz Sarajeva u 4:00.

A novo radno vrijeme i mogućnost sliejtanja na sarajevski aerodrom i tokom noći moglo bi ponukati i druge aviokompanije da uvedu dodatne linije, posebno one niskobudžetne.