{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Krivci za Aluminij ne mogu se tražiti u Vladi FBiH

F
6.6.2013. u 17:22
6
25
Nikšić: Krivci za Aluminij ne mogu se tražiti u Vladi FBiH
6
Nikšić: Krivci za Aluminij ne mogu se tražiti u Vladi FBiH
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Žalim što je Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar donio odluku kakvu je donio, ali siguran sam da se krivci za stanje u Aluminiju Mostar ne mogu tražiti u Vladi FBiH koja godinama nema svoje predstavnike u nadzornim i upravljačkim tijelima ove kompanije, izjavio je za Fenu premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon što je danas iz mostarskog Aluminija najavljeno da će 17. juna pristupiti gašenju cjelokupnog postrojenja.
Federalni premijer kaže da je sa direktorom Aluminija Ivom Bradvicom i predstavnicima ove kompanije obavio niz razgovora u proteklom periodu, a da njegovi saradnici rade na pripremi prijedloga sporazuma koji bi konačno trebao riješiti pitanje statusa ove kompanije, ali i obespravljenih radnika ove firme.

"O tome su upoznati i predstavnici Aluminija, a traženi sastanci trebaju biti održani kada bude finaliziran dokument oko kojeg se može razgovarati. Žao mi je što su prijedlozi Aluminija do sada uvijek bili isključivi i što je prema tim prijedlozima Aluminij trebao dobiti sve, a država i obespravljeni radnici gotovo ništa. Također, Aluminij je u svojim prijedlozima od mene faktički tražio da pristanem da počinim krivično djelo, kako bi ova kompanija dobila jeftiniju struju", kaže premijer Nikšić.

Naglašava kako njegov jedini interes kada je u pitanju ovo preduzeće jeste njegovo što bolje poslovanje i daljnji razvoj, ali i konačno rješavanje pitanja hiljada bivših radnika.

"Ovaj problem, duboko sam uvjeren, može biti riješen samo u paketu i Ivo Bradvica je u protekle dvije godine imao niz prilika da zajedno sa mnom takav sporazum postigne. Žao mi je radnika Aluminija koje ovakav razvoj situacije najviše pogađa, ali podsjećam i da hiljade nekadašnjih radnika ove kompanije već godinama traže svoja osnovna prava, a na šta se predstavnici ove firme uopće ne obaziru", kazao je premijer Nermin Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: