{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko se nije prijavio na tender za prodaju fabrike Srebrenica

4.9.2013. u 11:45
2
4
Niko se nije prijavio na tender za prodaju fabrike Srebrenica
2
Niko se nije prijavio na tender za prodaju fabrike Srebrenica
Fabrika Cimos u Srebrenici (Foto: Arhiv/SRNA)
Komisija u sastavu Aljoša Kovač, Elvis Ipša, Fadil Novalić i Edin Ramić, jučer je u Gradačcu pristupila otvaranju ponuda na tender za prodaju fabrike Srebrenica, koji je objavljen u sklopu restruktuiranja Cimosa.
Na raspisani tender nije pristigla niti jedna ponuda, te je shodno tome Komisija odlučila da ponovi javni poziv, koji će ovaj put imati međunarodni karakter.

Na sastanku Komisije, koji je organiziran u svrhu pregleda pristiglih ponuda za tender, je ponovo naglašeno da će biti sve učinjeno da se fabrici Srebrenica u cjelini dodijeli novi projekt koji je dobio Cimos.

Sa novim projektom je, imajući u vidu i dio dosadašnjeg proizvodnog programa, za narednih nekoliko godina osiguran i rast prihoda fabrike. Tako je za 2015. godinu predviđena prodaja u vrijednosti od skoro 14 miliona KM, što je dvostruko u odnosu na ono što je ostvareno u 2012. godini.

Uprkos činjenici da konkretna podrška Predsjedništva BiH, o kojoj je raspravljano, još uvijek nije definisana, Uprava Cimosa želi naglasiti da će se na putu realizacije programa restruktuiranja ponašati etično i odgovorno prema svim interesnim grupama i nastojati održati senzibilitet za socijalni aspekt lokalne zajednice u kojoj posluje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: