|

Napreduju radovi na autoputu u Hercegovini, napravljen prolaz za životinje

Napreduju radovi na autoputu u Hercegovini, napravljen prolaz za životinje
65
I. P.
19.7.2019. u 12:45
35
komentara
65

dijeljenja
1/17
2/17
3/17
4/17
5/17
6/17
7/17
8/17
9/17
10/17
11/17
12/17
13/17
14/17
15/17
16/17
17/17
Radovi na poddionici autoceste na Koridoru 5C Buna – Počitelj odvijaju se planiranom dinamikom, a objekti koji su do sada završeni su potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz, i natputnjak Grabovina, saopćeno je iz Autocesta Federacije BiH.
"Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi, na cijeloj trasi, uključujući površinu odmorišta Rotimski potok. Na objektu prolaza za životinje izvode se AB radovi, a na objektu natputnjaka Kevčić pripremni radovi i iskopi za temelje. Također paralelno se izvode i propusti vanjske odvodnje i ostale potporne AB konstrukcije na trasi”, kazao je Antonio Križanac, šef projekta na poddionici Buna – Počitelj.

Radovi na poddionici Buna – Počitelj su počeli u augustu prošle godine, a rok za njihov završetak se očekuje početkom 2020. godine.

Poddionica Buna - Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Locirana je na geološki izuzetno povoljnom i relativno ravnom terenu te ne predstavlja tehnički zahtjevan projekt i smatra se jednom od jednostavnijih dionica na cijelom koridoru.

Trasa ove poddionice prolazi kroz čapljinsku, a manjim dijelom i kroz mostarsku općinu. Svojim položajem ne presjeca gušće naseljena područja, prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Od objekata na trasi se nalaze dva natputnjaka, jedan podputnjak, dva prolaza za životinje i dvostrano odmorište Rotimski potok.
Radove na izgradnji izvodi domaća kompanija Hering d.d. Široki Brijeg, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.

Vrijednost ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD).

Poddionica Buna – Počitelj nadovezuje se na poddionicu Počitelj – Zvirovići gdje radovi kreću sredinom augusta.

Također u toku su radovi na rekonstrukciji regionalne ceste od Tromeđe do Zvirovića koja je ujedno i pristupna cesta autocesti, kaže se na kraju saopćenja Autocesta FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...