{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon pet godina otvorena dionica preko prevoja Čemerno

F
5.8.2013. u 18:36
0
103
Nakon pet godina otvorena dionica preko prevoja Čemerno
0
Nakon pet godina otvorena dionica preko prevoja Čemerno
Foto: SRNA
Dionica puta Gacko-Foča preko prevoja Čemerno, koja se gradila pet godina, uz sredstva iz budžeta RS-a u iznosu od 72 miliona KM, danas je zvanično otvorena za saobraćaj.
Dodatne troškove od oko 15 miliona KM, zbog, kako je rečeno, pojave klizišta i poteškoće u izvođenju radova, platit će izvođač radova "Integral inženjering" Laktaši, koji je dao garancije od dvije godine za urađeni posao.

Rok za završetak radova na ovoj trasi magistralnog puta, dužine devet kilometara, prolongiran je više puta, a trebalo je da se završi još 2011.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Zvaničnici RS-a kažu da je do produžetka roka došlo iz objektivnih razloga, jer su tokom radova, zbog pojave klizišta, obavljena dodatna geomehanička ispitivanja terena, te urađena izmjena i dopuna projektne dokumentacije.

Ovog proljeća se, naime, nakon obilnih kiša ponovo pojavilo veliko klizište koje je u potpunosti uništilo tek sagrađenu saobraćajnicu između tunela Čemerno i Surdup, dugu oko 800 metara.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je, nakon otvaranja dionice preko Čemerna, rekao da je “RS, u teškim vremenima, na zadovoljstvo naroda Hercegovine, ali i Srbije i regiona, uspjela da uradi ono što niko do sada nije”.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


"Riješili smo ovaj, a riješit ćemo i druge probleme", dodao je.

Realizacija Projekta "Trajno rješenje klizišta Čemerno na magistralnom putu M-20 Foča-Gacko“ u vrijednosti od oko 72 miliona KM, najavljena je još u decembru 2007. godine, a finansirala se iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a.

Radovi su počeli u septembru 2008. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: