Odgovornost na građanima
10

Nadležni u KS rade na analiziranju provođenja mjera kojim se smanjuje zagađenost zraka

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo danas je održan okrugli sto na temu "Implementacija Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerene zagađenosti zraka u sektoru privrede i usluga u KS".

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović obratio se medijima i kazao da je razlog uopšte sastanka analizarenje mogućnosti provedbe inerventnih mjera u slučajevima prekomjerene zagađenosti zraka.

Okruglom stolu su, osim članova resornog ministarstva, prisustvovali i članovi Privredne komore KS, Svjetske banke i ureda za stručnu koordinaciju provedbe plana interventnih mjera.

"Danas je cilj da, u direktnom razgovoru, dođemo do novih spoznaja interventnih mjera kod povećanja zagađenosti jer njih niti se pridržavaju građani, a ni oni koji vrše nadzor nad provedbom tih mjera - općine, policija, inspekcija", kazao je Hadžiahmetović i da u tom smislu postoje veliki problemi kod provedbe tih mjera.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović (Foto: I. L./Klix.ba)
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović (Foto: I. L./Klix.ba)

Ujedno, medijima su se obratili i predsjednik Privredne komore KS Muamer Mahmutović, predstavnica Svjetske banke te Sanela Salihagić kao predstavnica ureda za stručnu za koordinaciju provdbe plana interventnih mjera.

Ministar Hadžiahmetović kazao je također da su ovom sastanku prisustvovala privredna društva, a da će na sljedećim biti pozvani i predstavnici općina i građani - svi oni koji su zaduženi da provode mjere koje će spriječiti sve veću zagađenost zraka u Kantonu Sarajevo.