AC Food
1.6k

Na tržište BiH vraća se legendarni Kremipan, slatki hit iz vremena bivše Jugoslavije

R. D.
Foto: AC Food
Foto: AC Food
Uspješna domaća kompanija AC Food, nakon već sad hit proizvoda Maza, na tržište je lansirala čokoladicu Kremipan. Ovo je još jedan obnovljeni brend nekadašnjeg Agrokomerca, a u AC Foodu kažu da je Kremipan najbolja čokoladica ikad proizvedena u našoj državi.

Novostima iz kompanije pohvalili su se na društvenim mrežama, kazavši kako nakon Maze još jedan vrhunski proizvod iz kompanije AC Food kreće u prodaju.

"Na projektu smo radili oko 20 mjeseci. Kremipan - slatki hit iz vremena bivše Jugoslavije 80-tih godina. Kremipan je bio jedan od top 3 čokoladna proizvoda u bivšoj Jugoslaviji. Sada u fantastičnom poboljšanom izdanju sa punjenjem Maza i Noisette. Ovo je sada vrhunski domaći proizvod i najbolja čokoladica ikad proizvedena u BiH", kažu iz AC Fooda.

Za AC Food prošla godina bila je izuzetno uspješna jer su zabilježili rekordne rezultate izvoza sa porastom od 26% u odnosu na prošlu 2018. godinu. Nastavljen trend povećanja izvoza koji je dodatno pojačan s otvaranjem novih tržišta za brendove kao što su Tops, Maza i Petit.