Privreda
1

Na sajmu turizma "List" ove godine više od 120 učesnika

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U organizaciji Lukavačkog sajma i ove godine bit će održan tradicionalni, 11. po redu, Lukavački sajam turizma List 2013. od 9. do 11. maja uz učešće predstavnika između 120 i 130 agencija i firmi iz oblasti turističko-ugostiteljske djelatnosti, turističkih zajednica te institucija i udruženja iz Turske, Njemačke, Makedonije, Albanije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije i Bosne i Hercegovine.

U sklopu sajma, kako navode organizatori, bit će organiziran Festival hrane i pića i upriličeno predavanje o temi "Starinsko bosansko kulinarstvo iz kulturološke perspektive".

Također u programu sajma su i okrugli stolovi o temi "Razvoja eko-turizma na području Tuzlanskog kantona, potencijali i prednosti“, te o temi "Lovište Tuzlanskog kantona i koncesija“ u organizaciji Lovačkog društva Svatovac iz Lukavca.

Posljednjeg dana sajma planirana je "Novinarska kotlićijada“ na kojoj će se predstavnici medija takmičiti u spremanju gulaša, te stručna pokazna Vinska radionica Hercegovine.

Prošle godine Lukavački sajam turizma "List" je okupio 125 izlagača iz deset zemalja, a sajam je posjetilo između 12.000 i 15.000 posjetilaca.