{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na aerodromima u BiH promet povećan za 15,8 posto

F
29.9.2014. u 12:56
11
24
Na aerodromima u BiH promet povećan za 15,8 posto
11
Na aerodromima u BiH promet povećan za 15,8 posto
Foto: Arhiv
U drugom kvartalu ove godine broj aerodromskih operacija povećan je za 20,2 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je broj prevezenih putnika na bh. aerodromima veći za 15,8 posto.
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u drugom kvartalu ove godine obim prevezene robe u cestovnom prijevozu veći je za 6,9 posto, dok je broj prevezenih putnika manji za 27,6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

U cestovnom prijevozu robe broj pređenih kilometara vozila u drugom kvartalu veći je za 8,7 posto, dok su ostvareni tonski kilometri veći za 29,6 posto u odnosu na isti period lani.

Što se tiče cestovnog prijevoza putnika u tom periodu, pređeni kilometri vozila manji su za 6,5 posto, a ostvareni putnički kilometri za 6,9 posto.

U željezničkom saobraćaju obim prevezene robe manji je za 4,7 posto, a broj ostvarenih tonskih kilometara manji je za 1,8 posto u odnosu na drugi kvartal prethodne godine.

Broj prevezenih putnika željeznicom u drugom kvartalu manji je za 24 posto, a broj ostvarenih putničkih kilometara za 20 posto u odnosu na isti kvartal lani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: