{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


N1 imenovao Amira Zukića za direktora programa za BiH

13.1.2014. u 09:59
272
46
N1 imenovao Amira Zukića za direktora programa za BiH
272
N1 imenovao Amira Zukića za direktora programa za BiH
Amir Zukić
N1, prvi regionalni cjelodnevni informativni kanal nastao u saradnji s globalnim partnerom CNN-om, zvanično je imenovao Amira Zukića direktorom programa za Bosnu i Hercegovinu, o čemu je portal Klix.ba pisao u decembru prošle godine.
N1 je namijenjen publici od skoro 20 miliona ljudi širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a sa emitiranjem će krenuti u prvoj polovini 2014. godine. Uređivanje programa iz Sarajeva će voditi Amir Zukić, dosadašnji glavni urednik Regionalne direkcije agencije Anadolija za Balkan.

Zukić je u novinarstvu već 19 godina tokom kojih je radio kao reporter, urednik i direktor na radiju i televiziji, kao i u štampanim medijima.

Bio je glavni urednik Informativnog programa Javnog radio-televizijskog servisa BiH (BHT1) i direktor programa Televizije Sarajevo (TVSA). Zukić je također uređivao i vodio popularni politički magazin “Javna tajna” u toku svog rada na BHT1.

Od 1998. do 2004. bio je reporter i urednik Radija Slobodna Evropa, radeći u dopisništvu u Sarajevu i centrali u Pragu. Također je pisao kao politički analitičar za magazin BH Dani i kao kolumnista njemačkog lista Berliner Tageszeitung.

"Kanal N1 će emitirati vijesti vrhunskog kvaliteta na bazi najviših profesionalnih standarda, pomoću najmodernije tehničke opreme, uz cjelodnevno izvještavanje o događajima,“ rekao je Zukić.

"Imat ćemo, također, mogućnost da emitiramo programe CNN-a, kako one koji idu uživo tako i snimljene, i to na lokalnim jezicima. Kao ekskluzivni partner CNN-a pokrivat ćemo važne događaje iz regije za ovu svjetsku mrežu“, kazao je Zukić i dodao: "N1 je izazov i vrlo privlačna prilika. Drago mi je da ću biti u situaciji da oblikujem izgled kanala i način rada.“

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a u regiji. N1 će emitirati program iz tri velika informativna produkcijska centra u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

"Oduševljeni smo što se Amir Zukić pridružuje mreži N1 kao direktor programa za Bosnu i Hercegovinu. On posjeduje veliki talent i iskustvo“, rekao je Brent Sadler, generalni direktor N1 i nekadašnji nagrađivani viši međunarodni dopisnik CNN-a.

“Amir je izuzetno posvećen novinar sa dokazanim dostignućima i uspjesima, kao i sposobnošću rukovođenja.“

Objavljena su i imena direktora programa za Hrvatsku i Srbiju. To su Dubravko Merlić, bivši direktor vijesti i aktuelnih programa na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u Zagrebu, i Jugoslav Ćosić, urednik i voditelj sa televizije B92 u Beogradu.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji jugoistočne Evrope.

U oktobru 2013. godine, svjetski vodeći investicioni fond KKR sa sjedištem u New Yorku preuzeo je United Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: