{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mljekarska industrija u BiH pred velikim problemom

S
30.9.2014. u 14:41
23
14
Mljekarska industrija u BiH pred velikim problemom
23
Mljekarska industrija u BiH pred velikim problemom
Mljekarska industrija u BiH nalazi se pred ogromnim problemom, izvozom mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, rekao je danas predsjednik Upravnog odbora Udruženja mljekarske industrije BiH i predstavnik mljekare Meggle Vedad Pašić.
Pašić je nakon konstitutivne sjednice Skupštine Grupacije prerađivača mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH izjavio novinarima da će prioritet u radu Grupacije biti rješavanje pitanja izvoza u EU, u saradnji sa vlastima BiH i entiteta.

Direktor Sektora privrede u Vanjskotrgovinskoj komori BiH Ognjenka Lalović istakla je da je nakon ulaska Hrvatske u EU izvoz iz BiH pao za 20 miliona KM ili 30 posto.



Lalovićeva je istakla da se zbog toga sada traže alternativna tržišta – Kosovo, Crna Gora i Makedonija.

"BiH mora da ispuni sve potrebne uslove da bismo mogli izvoziti svoje proizvode u EU", rekla je Lalovićeva.

Prema njenim riječima, i današnja konstitutivna sjednica Skupštine Grupacije prerađivača mlijeka i mliječnih proizvoda održana je zbog potrebe za boljim pozicioniranjem mliječne industrije u BiH.



"Mi nemamo puno mljekara u BiH, ali one čine 90 posto našeg tržišta, a ujedno su i izvozno orijentisane", rekla je Lalovićeva, dodavši da je zbog toga potrebno riješiti probleme izvoza, kao i stimulisati domaću proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: