Prva u nizu
162

Promo / Mlinar pekara u Sarajevu: Mališani vrtića KidsLand prvi degustatori

(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Velika porodica Mlinarovih pekara proširena je novom prodavnicom u samom centru Sarajeva kod Vječne vatre. Ovo je prva u lancu Mlinarovih franšiza koje će u BiH razvijati kompanija MD Family.

"Prvu Mlinar pekaru u Bosni i Hercegovini otvorili smo u Sarajevu na vrlo atraktivnoj lokaciji. Drago nam je što ćemo našim građanima pružiti vrhunsku uslugu i kvalitet, kakav Mlinar već decenijama nudi svojim kupcima.", rekao je Adnan Mujan, suvlasnik kompanije MD Family.

Prvi su danas svježe proizvode probali mališani vrtića KidsLand. Sudeći prema reakcijama, dopadaju im se šarene Mlinarove vitrine. Upoznali su se sa proizvodnjom i nisu štedjeli svoje rukice kako bi uposlenicama pružili pomoć.

Tradicionalne Mlinarove recepture integrisane u savremene tehnološke procese, najkvalitetnije sirovine domaćih i inostranih dobavljača omogućuju proizvodnju pekarskih proizvoda vrhunske kvalitete, koji su u ponudi u više od 200 specijalizovanih prodavanica, hotelskih i trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i inostranstvu.

Više od 1900 uposlenika svakodnevno radi na razvijanju i unapređenju ponude kako bi kupcima predstavili svježe i inovativne proizvode koji prate njihov stil života i trendove u pekarstvu. Otvaranjem poslovnice u Sarajevu, taj broj sada raste.

"Drago nam je što nakon višemjesečnih priprema i složene organizacije, vrhunski kvalitet u vidu Mlinarovih proizvoda sada konačno možemo ponuditi i građanima Sarajeva, a u planu je širenje i u druge gradove do kraja godine", kaže Mujan i ističe da su cijene prilagođene bh tržištu.

"Cijene smo kreirali imajući u vidu mogućnosti i potrebe bh građana i sasvim smo sigurni da smo napravili odličan balans cijene i kvaliteta, a uvrstili smo i specijalne ponude koje ćemo građanima nuditi svakodnevno."

Inače, Mlinar posljednjih nekoliko godina ulaže kontinuirane napore u razvoj izvoznih plasmana i franšizno poslovanje, te je Mlinarov brend do sada prepoznatljiv u Švedskoj, Irskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Švicarskoj, Slovačkoj, Srbiji, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Australiji.

Izgradnja prve Mlinarove poslovnice u BiH, prema najvišim standardima, povjerena je kompaniji Cube Design doo Sarajevo, sa direktorom Edinom Mesanovićem na čelu.

Kvalitet proizvodnih procesa potvrđuju certifikati IFS, HACCP, Halal, Kosher, a trenutno je u procesu realizacija BRC certifikata.