{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Hadžić traži da se BiH smanje cijene roaminga

S
10.7.2013. u 16:25
12
58
Ministar Hadžić traži da se BiH smanje cijene roaminga
12
Ministar Hadžić traži da se BiH smanje cijene roaminga
Damir Hadžić (Foto: Klix.ba)
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić uputio je pismo generalnom direktoru Glavne uprave za komunikacione mreže, sadržaje i tehnologiju Evropske komisije Robertu Madelinu s inicijativom za uključivanje BiH u roaming regulativu Evropskog parlamenta Connect.
Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da je Hadžić u pismu istakao da bi prihvatanje inicijative za proširenje primjene uredbe EU o cijenama roaminga i na BiH doprinijelo smanjenju roaming cijena servisa i povećanom prometu, što bi omogućilo dalji razvoj konkurentnosti na tržištu.

"Bilo bi osigurano da korisnici mobilnih javnih komunikacionih mreža, prilikom posjete nekoj od zemalja ne plaćaju previsoke cijene za usluge roaminga širom EU, u poređenju sa konkurentnim nacionalnim cijenama prilikom pozivanja i primanja poziva, slanja i primanja SMS-ova i usluga prenosa podataka", naveo je Hadžić.

On je u pismu ponovio opredijeljenost BiH za euroatlantske integracije i za regionalnu saradnju na svim poljima, te istakao da bi uključenje BiH u roaming regulativu podržalo nastojanja Vijeća ministara BiH da svojim građanima omogući što bolji kvalitet života kroz zajedničku saradnju, inovacije i nove tehnologije.

Hadžić je informisao Madelina o stanju u sektoru telekomunikacija u BiH i kontinuiranom razvoju telekomunikacione infrastrukture.

On se osvrnuo i na geografsku poziciju BiH kao poveznicu između jugoistočne i centralne Evrope i snažnu iseljeničku zajednicu BiH.

"Nadam se da će ova inicijativa naići na razumijevanje u Evropskoj komisiji te da će građani BiH, kao i građani EU, uskoro osjetiti prednosti ovakvog načina saradnje na obostrano zadovoljstvo", navodi se u Hadžićevom pismu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: