Privreda
0

Microsoft Office 365 od danas dostupan i kompanijama u BiH

FENA
Microsoft Office 365, kao posljednja generacija sistema za poslovnu produktivnost u oblaku, sada je dostupan u proširenoj komercijalnoj verziji i u Bosni i Hercegovini, a ujedno i na tržištima centralne i istočne Evrope i centralne Azije.

Iz Microsofta tvrde da je to dosad najpotpunija Office usluga u oblaku, s novim obilježjima i ponudom koja je prilagođena potrebama i budžetima malih, srednjih i velikih kompanija.

Navode da sa uslugama poput Microsoft Lync Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft SharePoint Online, poslovni korisnici sada mogu dobiti bogate Office aplikacije s kojima su već upoznati, koristiti ih na pet uređaja i uvijek imati ažurirane verzije ovih usluga u oblaku.

"Sa Office 365, sve kompanije od velikih do malih, kao i pojedinačni korisnici, vladine organizacije, mogu koristiti moć Officea i uvezanost u oblaku", izjavila je direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić.

Od svjetskog predstavljanja usluge, polovinom 2011., Office 365 je jedan od najbrže rastućih poslovnih segmenata u historiji Microsofta, saopćeno je iz Pristopa.