{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft BiH domaćin 10. Partner dana na Vlašiću

8.9.2015. u 14:45
63
8
Microsoft BiH domaćin 10. Partner dana na Vlašiću
63
Kompanija Microsoft BiH danas je na Vlašiću okupila svoje bh. partnere na desetoj konferenciji “Partner dan“.


Više od stotinu vodećih bh. IT kompanija je sudjelovalo na redovnom okupljanju partnera, koje Microsoft BiH iskoristi da predstavi novine iz svijeta Microsofta, nove trendove, podijeli rezultate ostvarene u prethodnoj godini, te nagradi najbolje partnere.

Konferenciju je otvorio direktor Microsoft BiH Omar Krivošija, koji je sa partnerima podijelio trendove u IT svijetu. Krivošija je u svom obraćanju naglasio da su partneri vodeća snaga Microsofta, te ono što Microsoft diferencira u odnosu na druge kompanije."Drago mi je da smo na početku jedne važne epohe u IT svijetu okupili ovoliki broj partnera i s njima podijelili informacije o svim novinama koje nam dolaze, ali i prilikama koje očekuju nas i naše partnere. Cloud je naša ne samo budućnost, već i sadašnjost i drago mi je da u BiH već imamo zavidan broj partnera koju su to prepoznali. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još više partnera, koji će svojim korisnicima ponuditi optimalna i najbolja poslovna rješenja", rekao je Krivošija te iskoristio priliku da čestita partnerima godine na njihovim poslovnim uspjesima.

Microsoft je svojim partnerima predstavio Windows 10, nedavno objavljeni operativni sistem, koji donosi niz prednosti kako za poslovne, tako i za kućne korisnike, sa posebnim naglaskom na Windows as service princip.

Ovogodišnji “Partner dan“ bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja, sa posebnim akcentom na Azure Cloud servise. Azure je otvorena i fleksibilna cloud platforma koja korisnicima omogućava da brzo razviju i ponude svoje aplikacije korištenjem globalne mreže Microsoft podatkovnih centara. Windows 10 i njegova integracija sa Azure AD je tema koja plijeni interes tehničkih stručnjaka, te je ova tema dobila značajno mjesto na ovogodišnjoj partnerskoj konferenciji.

Na prodajnom dijelu konferencije Microsoft je predstavio modele kreiranja dodatne vrijednosti i profitablinosti u poslovanju u cloudu. Kako vide IT danas i kako odgovaraju na potrebe korisnika 21. stoljeća sa svojim kolegama su podijelila dva Microsoft partnera, Source Code i Content.ba.

Microsoft BiH je na konferenciji predstavio i najbolje partnere po različitim kategorijama. Partner godine sa najvećim prometom je SYS Company d.o.o., prva Cloud Platforma u BiH – Lanaco d.o.o., najveći devices partner - CT Computers BA d.o.o. Sarajevo, First Win 10 LoB Application - SOURCE CODE d.o.o., prvi Microsoft Azure Open ugovor - IMTEC d.o.o., najveći Office 365 ugovor – ContentBA i Najbolje biznis rješenje - BBS d.o.o. Kompanija Logosoft d.o.o. je nagrađena za najbolji projekat – “Cloud First, Mobile First“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: