Privreda
0

Mercator BH slavi 10 godina povjerenja u Tuzli

Deset godina uspješnog poslovanja Mercator Centra Tuzla obilježit će se sa kupcima i posjetiocima u subotu, 8. marta uz cjelodnevni rođendanski program i bogate zabavne sadržaje, nagradne igre, poklone i muzičke goste.

Kao i uvijek kupci su nam na prvom mjestu, pa smo pripremili atraktivnu akcijsku ponudu odabranih proizvoda u Hipermarketu, dok su u Modiani u mogućnosti kupiti tri proizvoda, a platiti dva. Intersport također nudi popust od 20%, a svim kupcima korisnicima Mercator Pika kartice poklanjamo duplu vrijednost bodova za sve obavljene kupovine taj dan u Hipermarketu, Intersportu, Modiani i Beautique.

Ove godine na proslavi nam se pridužuje popularna Crvena Jabuka i Žera, pa nastavljamo sa tradicijom da rođendane u Mercator Centru Tuzla obilježimo uz poznata muzička imena koja iz godine u godinu oduševljavaju građane Tuzle: Hari Mata Hari, Petar Grašo, Kemal Monteno, Goran Karan, Colonia, Igor Vukojević, Grupa IF i mnogi drugi.

Desetog marta 2004. godine u Tuzli smo otvorili moderan trgovački centar sa bogatim sadržajima koji je izgrađen po najmodernijoj tehnologiji, a vrijednost investicije je iznosila 30 miliona konvertibilnih maraka. Centar sa 21.937 kvadratnih metara je postao omiljeno mjesto za kupovinu i druženje sa preko 27 različitih trgovina, Mercator Hipermarket, Intersport, Modiana, Beautique i prijatnim ugostiteljskim objektima. Ugodnost je omogućena uz pomoć 283 parking mjesta u garaži objekta, pa je Mercator Centar Tuzla jednostavno mjesto u kojem kupci i posjetioci mogu provesti ugodne trenutke. To nam je potvrdilo blizu 14 miliona kupaca u Mercator Hipermarketu tokom proteklih 10 godina i oko 25 miliona posjeta.

Na izgradnji kompletnog objekta bile su angažovane brojne domaće kompanije iz Sarajeva, Tuzle, Srebrenika i Gračanice. U sklopu svoje aktivne uloge u u lokalnoj zajednici , Mercator Centar Tuzla je ponudio izvanredno rješenje za grad Tuzlu u vidu natkrivanja dijela korita rijeke Jale, površine 4.970 kvadratnih metara, gdje je osim parkirališta za potrebe kupaca, obezbjedio i travnatu površinu sa trotoarom, te šetalište za građane Tuzle.

Saobraćajna komunikacija sa važnim institucijama u neposrednoj blizini Mercator Centra Tuzla time je značajno olakšana. Značaj ove vrijedne investicije između ostalog ogleda se i u ekološkom doprinosu. Nivo rijeke Jale se tokom ljetnih mjeseci smanjuje, uz formiranje otpadnih naslaga, a zahvaljujući natkrivanju i izgradnji šetališta unaprijeđen je izgled tog dijela grada.

Mercator je postao sastavni dio lokalne zajednice i tokom 10 godina poslovanja aktivno pomogao mnogim grupama i pojedincima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Podrška sportskim i kulturnim manifestacijama, je uveliko obogatila sadržaje i svakodnevni život grada Tuzle.

Svih ovih godina sa Vama smo proživjeli lijepe trenutke, zato Vam se na ovaj dan želimo zahvaliti za povjerenje koje nam uvijek iznova poklanjate, saopćeno je iz Mercatora.