Privreda
0

Međunarodni sajam mode, odjeće i tekstila u septembru u Sarajevu

FENA
U organizaciji Centra Skenderija, u Sarajevu će od 25. do 29. septembra biti održan 29. međunarodni sajam mode, odjeće, tekstila, kože, obuće i prateće opreme IFATEX 2013, potvrdio je Feni šef Službe za sajamske i kongresne poslove Ahmed Zubović.
Izjavio je da će na sajmu biti predstavljeni najnoviji modni trendovi kada je u pitanju muška, ženska i dječija odjeća i obuća.

"Na sajmu će biti predstavljena odjeća i obuća za svakodnevne prilike, ali i svečani asortiman za vjenčanja i slično", istakao je Zubović.

On je dodao da su pripreme za održavanje sajma u toku te da bi početkom narednog mjeseca trebao biti poznat broj i profil izlagača.

Programom ove sajamske manifestacije predviđeno je održavanje prezentacija proizvoda, tehnologije, opreme i usluga u industriji tekstila, odjeće, obuće i kože, te prateće tehnologije i opreme.

Također, planirano je ocjenjivanje kvalitete proizvoda i dodjela sajamskih priznanja, kao i stručna predavanja, savjetovanja i radionice o aktuelnim temama iz programa izlaganja.

Generalni pokrovitelj sajma je Federalno ministarstvo, energije, rudarstva i industrije.