{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja danas počinje u Sarajevu

F
FENA
10.6.2015. u 08:11
14
44
Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja danas počinje u Sarajevu
14
Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja danas počinje u Sarajevu
Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest, 13. izdanje, bit će održan od 10. do 14. juna u Sarajevu, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović.
Okupit će predstavnike kompanija i samostalne proizvođače iz BiH i zemalja okruženja.

Glavni ciljevi manifestacije su promocija upotrebe čaja i ljekovitog bilja među građanima, te unapređenje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti herbalnog sektora.

"Ove godine direkcija festivala želi staviti fokus na uzgoj ljekovitog bilja, da bi se očuvao jedinstven biodiverzitet koji BiH ima, i po čemu je posebna na svijetu", ističe Samira Katica-Arnautović, direktorica Festivala.

Prema procjenama USAID/SIDA FARMA projekta, u BiH trenutno je oko 600 hektara zasijano ljekovitim i aromatičnim biljem, uz kontinuiran rast površina.

S obzirom na velike mogućnosti u tom sektoru, za vrijeme festivala će biti promovisani neki od uspješnih primjera uzgoja ljekovitog bilja.

Festival čaja i ljekovitog bilja organizira Ekološka nevladina organizacija ''Dio srca'' uz podršku općina Centar i Stari Grad, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: