Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje je deset puta razvijati vlastiti biznis kroz poljoprivredu, nego oblijetati oko stranaka zarad budzetskog uhljebljenja ili gulaciti kod novopečene burzoazije za sitnu lovu!!!
ko hoce da zaradi neka radi i sadi bujrum
Otrov. Kristal. Kakav igrac maimoone.
Mom malinjaku snijeg dohako.... 😢
Konacno uspjesan izvoz. Naravno da trebaju pravila. Ali sto laganija. Ovo se ne smije zaustavljati kad je konacno nesto pocelo kako treba. Medjutim, mislim da ce se sve ovo otezati da se proizvodjacima nece isplatiti pa ce na kraju opet biti kao i sve ostalo....bez kontakta nema.....
Ako je BiH 12 u svijetu po proizvodnji jagodaa partneri im Caritas i ostale humanitarne koje doniraju sadnice i štošta još pa nemam riječi..ja bi ovog što je ovo izjavio doveo u Njemačku da vidi staje proizvodnja konkretno jagoda a ne tamo po Sarajevu otvarati kojekakve uhljebske kancelarije a na pijacu kad ode nezna kupit kilu jagoda..12 na svijetua neznam se ko,gdje i koliko zasadi u BiH..Trebao je klix ovaj članak staviti u rubriku promo da nema komentara nego pročitaj i vjeruj..
Jrupan igrac... zato drzava dozvoljava uvoz gotovo svega dok domaci proizvod propada i prodaje se za sicu. Primjer nebrige je i ova konferencija organizovana u Sarajevu a ne u nekom od podrucja poznatih po proizvodnji jagodicastog voca.
Jagode u Dodiklandu u Konzumu danas 20KM kilogram.
hos kontrolo postavi fadila za ministra ima da sve propadne
Naravno da sve treba staviti u sistem. To je obicnim ljudima, a narocito onima koji nisu navikli placati porez nesto strano. Svi bi da prodaju svoje proizvode a kad treba operisat sljepo crijevo "kuku kakve su nam bolnice". Mi Bosnu volimo samo kad treba zapjevat i proslavit pobjedu, kad treba platit porez onda su svi lopovi. Najlakse je tako.
Samo sopstvenim trudom i zalaganjem moze se postici uspijeh.Sve pohvale za ove strane organizacije koje su donirale materijal i opremu ljudima koji zele i hoce da zive od svoga rada.Za one koji su navikli da sjede i kukaju svaki pomak pa i milimetarski je ozbiljan korak.Razlog povecanja proizvodnje jagodicastog voca je goli opstanak i pokusaj da porodici obezbijedi koru hljeba.Nikakve strategije i podsticaji nisu u stanju podstaci nekoga ko ima posao i redovnu platu da uzme motiku.
Pozdravljam ovaj uspjeh, ali bi puno bili sretniji kad bi BiH bila tako uspješna i u nečem naprednijem od poljoprivrede i izvoza raznih sirovina...
Napredni smo i u izvozu radno sposobne omladine i mozgova. Svakim danom sve vise. :)
@SerbianMafia - Tajna :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)