{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Privrednici nezadovoljni odnosom nadležnih organa

F
18.6.2008. u 16:03
0
0
KS: Privrednici nezadovoljni odnosom nadležnih organa
0
KS: Privrednici nezadovoljni odnosom nadležnih organa
Privrednici Kantona Sarajevo, nezadovoljni odnosom nadležnih organa prema prijedlozima privrede za poboljšanje privrednog ambijenta zatražit će od Vlade Kantona da poslovnom sektoru blagovremeno dostavi prednacrt budžeta za 2009. kako bi dao mišljenje i prijedloge o istom, jedan je od zaključaka danas održanog sastanka privrednika.
Na sastanku u Privrednoj komori Kantona Sarajevo razmatrana je Analiza poslovanja privrede Kantona Sarajevo u 2007. i tendencije privrednih kretanja u 2008.

Analizu je sačinila stručna služba Komore, a obuhvata i prijedloge prioritetnih mjera i aktivnosti čijom uspješnom realizacijom bi se značajno ubrzao privredni razvoj i podigla konkurentna sposobnost svih privrednih subjekata, pa i privrednih subjekata KS-a.

Privrednici su saglasni da je neophodno u skorije vrijeme organizirati sastanak privrednika KS s predstavnicima državnih organa i obaviti ozbiljne razgovore o aktuelnim privrednim problemima - oblasti porezne i carinske politike, investiranja, zakonskih rješenja, zaštite domaće proizvodnje, strategije razvoja energetike, obrazovanja za potrebe privrede, adekvatnog statističkog praćenja, itd.

Apostrofirano je i pitanje liberalizacije u određenim sektorima privrede (komunalna i druga djelatnost) i stvaranje prostora za razvoj novog poduzetničkog duha, saopćeno je iz Privredne komore KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: