Privreda
0

Krasimir Guergov novi vlasnik agencije Direct Media A.D.

Klix.ba
Krasimir Guergov
Krasimir Guergov
Novi vlasnik agencije Direct Media A.D., dosadašnje članice Multikom Group d.o.o., postaje medijska grupa Krasimira Guergova.

Guergov koji je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina, i koji je na bugarsko medijsko tržište doveo najveće strane investitore, dugogodišnji je bugarski partner Central European Media Enterprises (CME) kao i News Corporation, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi.

Krasimir Guergov je i akcionar bTV Media Group, vodeće medijske kuće sa 44% udjela na bugarskom tržištu. On je predsjednik oglašivačke agencije Kres, prve bugarske full service agencije. Partner je u najvećoj medijskoj agenciji Piero 97, kao i u vodećem OOH provajderu JC Decaux. U svojim kompanijama u Bugarskoj Guergov zapošljava oko 1000 ljudi.

Krasimir Guergov je pionir u razvoju golfa u Bugarskoj i predsednik je Golf asocijacije Bugarske.

Direct Media A.D. je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u sedam zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji. Direct Media je lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u cijelom regionu. Osnovana 2001 godine, Direct Media je dugogodišnji partner najvećih medija provajdera i oglašivača u regionu, lider u svim najvažnijim kategorijama oglašavanja. U svom poslovanju Direct Media je uvijek nastojala da primjenjuje najviše poslovne standarde i da implementira najnovije i najefikasnije strategije oglašavanja za svoje partnere.

"Preuzimanje agencije Direct Media smatram značajnom poslovnom akvizicijom koja će nam omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove konkurentske prednosti u regionu i šire. Visoki standardi u poslovanju naše medijske grupacije i dosljedna fokusiranost na potrebe klijenata i potrošača će i dalje biti prioriteti naše poslovne strategije. Kompanijom Direct Media upravljat će jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim boardom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže. Ova poslovna odluka je i dio naše strategije za daljom regionalnom ekspanzijom koja ima za cilj da Direct Media postane lider na medijskom i oglašivačkom tržištu jugoistočne Evrope“, izjavio je uergov.

Ovim poslovnim aranžmanom Direct Media A.D. otvara novo poglavlje u funkcionisanju medijskog tržišta i tržišta oglašavanja u Srbiji i regionu. Ovakve strane investicije omogućavaju novi prostor za slobodnu konkurentsku borbu najboljih i najsposobnijih.

"Činjenica da Direct Media postaje dio jedne velike i ugledne medijske grupacije, i da će u upravljanju kompanije uz postojeći lokalni menadžment učestvovati i vrhunski međunarodni menadžeri, pomoći će da kompanija nastavi da se razvija prema svjetskim standardima, te da sa svojim klijentima i partnerima ostvaruje još bolje poslovne rezultate. Ovakva strana investicija predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija. Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Direct Media sa klijentima i partnerima ostaju nepromijenjeni i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem na profesionalnosti, strpljenju, podršci i razumijevanju koje su imali za sve izazove i promjene kroz koje je kompanija prolazila u proteklom periodu. Također, promjena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mjesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza”, izjavila je Jadranka Drinić, CEO Multikom Group d.o.o.