{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krasimir Guergov novi vlasnik agencije Direct Media A.D.

26.9.2013. u 18:31
0
1
Krasimir Guergov novi vlasnik agencije Direct Media A.D.
0
Krasimir Guergov novi vlasnik agencije Direct Media A.D.
Krasimir Guergov
Novi vlasnik agencije Direct Media A.D., dosadašnje članice Multikom Group d.o.o., postaje medijska grupa Krasimira Guergova.
Guergov koji je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina, i koji je na bugarsko medijsko tržište doveo najveće strane investitore, dugogodišnji je bugarski partner Central European Media Enterprises (CME) kao i News Corporation, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi.

Krasimir Guergov je i akcionar bTV Media Group, vodeće medijske kuće sa 44% udjela na bugarskom tržištu. On je predsjednik oglašivačke agencije Kres, prve bugarske full service agencije. Partner je u najvećoj medijskoj agenciji Piero 97, kao i u vodećem OOH provajderu JC Decaux. U svojim kompanijama u Bugarskoj Guergov zapošljava oko 1000 ljudi.

Krasimir Guergov je pionir u razvoju golfa u Bugarskoj i predsednik je Golf asocijacije Bugarske.

Direct Media A.D. je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u sedam zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji. Direct Media je lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u cijelom regionu. Osnovana 2001 godine, Direct Media je dugogodišnji partner najvećih medija provajdera i oglašivača u regionu, lider u svim najvažnijim kategorijama oglašavanja. U svom poslovanju Direct Media je uvijek nastojala da primjenjuje najviše poslovne standarde i da implementira najnovije i najefikasnije strategije oglašavanja za svoje partnere.

"Preuzimanje agencije Direct Media smatram značajnom poslovnom akvizicijom koja će nam omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove konkurentske prednosti u regionu i šire. Visoki standardi u poslovanju naše medijske grupacije i dosljedna fokusiranost na potrebe klijenata i potrošača će i dalje biti prioriteti naše poslovne strategije. Kompanijom Direct Media upravljat će jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim boardom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže. Ova poslovna odluka je i dio naše strategije za daljom regionalnom ekspanzijom koja ima za cilj da Direct Media postane lider na medijskom i oglašivačkom tržištu jugoistočne Evrope“, izjavio je uergov.

Ovim poslovnim aranžmanom Direct Media A.D. otvara novo poglavlje u funkcionisanju medijskog tržišta i tržišta oglašavanja u Srbiji i regionu. Ovakve strane investicije omogućavaju novi prostor za slobodnu konkurentsku borbu najboljih i najsposobnijih.

"Činjenica da Direct Media postaje dio jedne velike i ugledne medijske grupacije, i da će u upravljanju kompanije uz postojeći lokalni menadžment učestvovati i vrhunski međunarodni menadžeri, pomoći će da kompanija nastavi da se razvija prema svjetskim standardima, te da sa svojim klijentima i partnerima ostvaruje još bolje poslovne rezultate. Ovakva strana investicija predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija. Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Direct Media sa klijentima i partnerima ostaju nepromijenjeni i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem na profesionalnosti, strpljenju, podršci i razumijevanju koje su imali za sve izazove i promjene kroz koje je kompanija prolazila u proteklom periodu. Također, promjena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mjesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza”, izjavila je Jadranka Drinić, CEO Multikom Group d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: