Veliki uspjeh
110

Konjički "Zanat" otvorio trgovinu na dalekom Tajvanu

R. D.
Konjički "Zanat" digao je bh. drvorezbarstvo na svjetski nivo, a uspjeh svoje kompanije potvrdio otvaranjem trgovine na dalekom Tajvanu, u gradu Taichungu.

Oduševljeni smo što najavljujemo otvaranje četvrte trgovine koja se nalazi u gradu Taichung na Tajvanu, objavili su na svojim društvenim mrežama.

"Ekskluzivni prostor prostire se na površini od 100 kvadrata i nalazi se u velikom izložbenom salonu našeg tajvanskog partnera, Smith Homea. Ovo je prva naša trgovina u istočnoj Aziji, nakon otvaranja tri ovakva prostora u Dorbirnu u Austriji, Beirutu i Kansas Cityju", napisali su.

Smith Home je ugledni prodajni salon dizajnerskog namještaja čiji je "Zanat" partner i koji je konjičkoj kompaniji ustupio prostor od 100 kvadrata, takozvani shop-in-shop prostor.

Na tom prostoru će biti izloženi isključivo "Zanatovi" proizvodi, a Smith Home će u okviru svog prodajnog salona organizovati događaje i okupljanja kako bi što kvalitetnije promovisao bh. brend.

Priča konjičkog "Zanata" traje gotovo sto godina. Gano Nikšić iz Konjica iz hobija se počeo baviti rezbarenjem drveta. Svoju ljubav prema tom poslu prenio je na sina Adema, koji ju je pretvorio u uspješan biznis i 1927. osnovao firmu.

Ono što je pradjed započeo kao hobi, njegovi praunuci Orhan i Adem digli su do razine ozbiljne proizvodnje, izvoza na četiri kontinenta i suradnje s najvećim svjetskim dizajnerima.