|

Koncern EPBiH: Posjeta rudnicima u povodu Dana rudara

Koncern EPBiH: Posjeta rudnicima u povodu Dana rudara
3
Klix.ba
19.12.2014. u 15:21
9
komentara
3

dijeljenja
Koncern EPBiH: Posjeta rudnicima u povodu Dana rudara
U povodu Dana rudara, generalni direktor Elvedin Grabovica i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su 18. i 19. decembra 2014. godine, rudnike u sastavu Koncerna EPBiH, gdje su upriličeni sastanci članova Uprave JP Elektroprivreda BiH i članova nadzornih odbora i uprava rudnika. Tom prilikom razgovarano je o ostvarenim rezultatima i efektima dosadašnjih ulaganja u rudnike.
Čelni ljudi rudnika su istakli zahvalnost JP Elektroprivreda BiH kao vladajućem društvu u Koncernu EPBiH na kontinuiranim ulaganjima u rudnike, novoj mehanizaciji i rudarskoj opremi.

JP Elektroprivreda BiH je u u nabavku opreme, modernizaciju i povećanje sigurnosti u radu u rudnicima Koncerna EPBiH investirala oko 160 miliona KM.

Na svečanim akademijama upriličenim u RU Kreka i RMU Đurđevik, Grabovici i Senadu Sarajliću, izvršnom direktoru za proizvodnju, iskazana je posebna zahvalnost za zalaganje i doprinos u realizaciji investicija u rudnike i unapređenje rada i razvoj te pružanje urgentne pomoći rudnicima Kreka i Đurđevik koji su u majskim poplava pretrpjeli štete.S ciljem pomoći izvršene su novčane pozajmice RU Kreka u iznosu 8 miliona KM i RMU Đurđevik u iznosu 2 miliona KM.

Također, radi finansijske konsolidacije izvršena je dokapitalizacija RU Kreka sa 1, 5 miliona KM i RMU Đurđevik sa 500 hiljada KM.

Članovi Uprave JP EPBiH posjetili su rudnike Breza, Kakanj ,Abid Lolić Travnik - Bila, Gračanica Gornji Vakuf - Uskoplje, Đurđevik i Kreka dok je u poslijepodnevnim satima, 19. decembra, predviđena posjeta RMU Zenica, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...