{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija ZIRA obilježila 18 godina postojanja u BiH

22.2.2014. u 14:19
64
Kompanija ZIRA obilježila 18 godina postojanja u BiH
64
U sarajevskom Uniticu predstavljena uspješna poslovna priča kompanije ZIRA, koja djeluje u oblasti softver inženjeringa i informacionih tehnologija s već dokazanim rezultatima i značajnim potencijalima za širenje.
Ovim povodom je promovirana i inicijativa za osnivanje i promoviranje regionalnog "IT Competence Center".

Cilj osnivanja IT Competence Centra je da omogući domaćim IT stručnjacima da preuzmu vodeću ulogu u domeni pružanja novih tehnologija, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

Putem zajedničkog centra, omogućilo bi se domaćim IT stručnjacima da uspješno vladaju svakodnevnim tehnološkim izazovima i daju svoj aktivan doprinos razvoju našeg društva. ZIRA je ugostila svoje partnere i organizacija sa kojima ima dugogodišnju saradnju:

-Telekom operateri BH Telecom i Avea Turkey koji su iz perspektive ZIRA klijenata podijelili svoja iskustva o dostignućima mladih IT talenata i generalno o poslovanju sa ZIRA-om;
- Lokalni i regionalni predstavnici međunarodne korporacije Oracle, kao jedan od ključnih i dugogodišnjih partnera firme ZIRA;
- BIGMEV-a, Centar za uspostavljanje strateške saradnje između Bosne i Hercegovine i Turske na principu reciprociteta, gdje je ZIRA u sklopu ove organizacije predstavila svoja iskustva o proširenju poslovanja prema turskom tržištu
- Predstavnici BIT Alijanse, Bosansko-Hercegovačko udruženje IT kompanija, čiji je ZIRA jedan od suosnivača. BIT Alijansa je također predstavila ciljeve i planove ovog udruženja.

Kao društveno odgovorna kompanija, BIT Alijansa je u suradnji sa International University of Sarajevo (IUS) i International Burch University (IBU) inicirala projekte saradnje i uključivanja akademske zajednice u istraživačke i ekonomske tokove.

Cilj ove saradnje je omogućavanje relevantnog stručnog usavršavanja budućih inženjera, kao i zadržavanje ovog visoko deficitarnog stručnog kadra u Bosni i Hercegovini.

Firma ZIRA je takođe ovim događajem obilježila i prvu godišnjicu rada na turskom tržištu kroz firmu ZIRA Istanbul. Turski uposlenici ZIRA Istanbul, koji su već angažovani na projektima unutar renomiranih telekom operatera u Turskoj kao što su Turk Telekom i Avea, te su prepoznati u zajednici kao IT stručnjaci, su razmjenili svoja iskustva i dostignuća sa svojim bosansko hercegovačkim kolegama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: