{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KKR zaključila kupovinu United Group

6.3.2014. u 22:17
8
35
KKR zaključila kupovinu United Group
8
KKR zaključila kupovinu United Group
KKR, vodeći globalni investicijski fond, objavio je danas da je zaključio kupovinu United Group (SBB/Telemach), vodećeg kablovskog i pay TV operatora u jugoistočnoj Europi.
KKR je potpisao konačni ugovor o kupovini United Group od Mid Europa Partners 15. oktobra 2013. godine. Za ovu transakciju bila su potrebna uobičajna regulatorna odobrenja, koja su sada dobijena čime je stvoren uslov za konačno zaključenje kupovine.

Također, zaključenje transakcije kojom Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ulaže sredstva od 50 miliona USD zajedno sa KKR-om danas je obavljeno.

Poslujući pod brendovima SBB i Telemach, United Group ima 1,89 miliona korisnika na šest tržišta bivše Jugoslavije sa ukupnom populacijom od preko 20 miliona.

“Nakon zaključenja transakcije, u potpunosti smo spremni da ubrzamo svoje planove za ovaj region, pružajući građanima širok spektar visokokvalitetnih usluga po pristupačnim cijenama. Uz podršku takvih međunarodnih investitora kao što su KKR i EBRD, nastavit ćemo da poslujemo u skladu sa strogim evropskim standardima i propisima”, rekao je Dragan Šolak, osnivač i predsjednik Izvršnog odbora United Groupe.

“Ovo je prva direktna investicija KKR-a u centralnoj i istočnoj Europi i predstavlja nedvosmislenu potvrdu našeg povjerenja u perspektivnost United Groupe, na čelu sa Draganom i njegovim talentovanim timom”, izjavio je Henrik Kraft, član KKR-a i rukovodilac KKR-ovog evropskog tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: