Otvorene prijave
516

KFC do kraja godine planira zaposliti 80 radnika u Bosni i Hercegovini

M. P.
Svake naredne godine KFC će zapošljavati dodatnih 50 do 70 radnika/Foto: Shutterstock
Svake naredne godine KFC će zapošljavati dodatnih 50 do 70 radnika/Foto: Shutterstock
Svjetski brend KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro stiže u Bosnu i Hercegovinu, a u ovoj godini u našoj zemlji planiraju zaposliti 80 radnika.
Kako je za Klix.ba kazao Mehmed Pozderac, direktor Sarajevske kompanije TASTRA, u narednom periodu zapošljavat će radnike na raznim pozicijama, "od kuhinje do menadžmenta", a svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na mail [email protected].

"Potpisivanjem franšiznog ugovora u spetembru prošle godine firma TASTRA iz Sarajeva postala je ekskluzivni operater franšze KFC-a na teritoriji Bosne i Hercegovine. Time naša zemlja biva bogatija za još jedan svjetski lanac QSR (Quick Service Restaurants) industrije, što za posljedicu ima nova, brojna zapošljavanja i obuke, kao i pozicioniranje brenda na regionalnoj i svjetskoj mapi", kazao je Pozderac za Klix.ba.

Već prošle godine ova kompanija počela je sa zapošljavanjem i prvim edukacijama i treninzima budućih uposlenika, a narednih dana očekuje se obuka i edukacija radnika s ciljem usvajanja znanja u primjeni najnovijih tehničkih i operativnih procedura i inovacija u kontroli kvaliteta, sigurnosti hrane, te upravljanja zahtjevnim procesima.

Mehmed Pozderac, direktor Sarajevske kompanije TASTRA
Mehmed Pozderac, direktor Sarajevske kompanije TASTRA

"Uskoro ćemo imati spremnih dvadesetak certificiranih KFC radnika. Intenzivno radimo na zapošljavanju uposlenika u svim segmentima restoranskog poslovanja KFC-a, stoga još jednom pozivam sve zainteresovane za rad u KFC restoranima da svoj CV pošalju na mail [email protected]", poručio je Pozderac.

Zbog visokih svjetskih standarda franšiznih modela ovog tipa, KFC će, osim oko 80 radnika ove godine, zapošljavati i dodatnih 50 do 70 ljudi godišnje u narednom periodu.

"Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u našu državu, modernizujemo našu gastronomsku ponudu, a ljubiteljima hrane pružamo novi izbor proizvoda. Činjenica da ovaj planetarno popularni restoran stiže u nažu zemlju svakako je pozitivan signal i drugim, budućim investitorima", istakao je Pozderac.

Kao što je Klix.ba i ranije pisao, u ovoj godini počet će raditi prvi KFC restorani u BiH, a o detaljima i lokacijama također ćemo prvi obavijestiti javnost. Ono što je poznato jeste da su za sada izvijesne dvije lokacije u Sarajevu u kojima će posjetioci moći uživati već ove godine.

Podsjetimo, firma TASTRA dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, te sa više od hiljadu uposlenika.