{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonalni sud presudio u korist FDS-a: NO i Uprava nastavljaju rad

N
24.3.2014. u 16:36
0
6
Kantonalni sud presudio u korist FDS-a: NO i Uprava nastavljaju rad
0
Kantonalni sud presudio u korist FDS-a: NO i Uprava nastavljaju rad
Kantonalni sud u Sarajevo 17. marta 2014. godine uvažio je žalbu Fabrike duhana Sarajevo (FDS) i poništio prvostepenu mjeru osiguranja donesenu na zahtjev predstavnika Vlade FBiH, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).
Na taj način, Kantonalni sud je poništio riješenje Općinskog suda koji je donio privremenu mjeru osiguranja u vezi sa imenovanjem Nadzornog odbora koje su osporavali predstavnici Vlade FBiH.

Nakon ove odluke, saznajemo, Nadzorni odbor i Uprava FDS-a na čelu sa Edinom Mulahasanovićem izabrani na posljednjoj skupštini mogu nastaviti raditi u punom kapacitetu.

"Žalba FDS-a uvažava i prvostepeno rješenje preinačava tako što se odbija prijedlog za određivanje sudske mjere osiguranja", navodi se u odluci kantonalnog suda od 17. marta ove godine.

Federalno Ministarstvo poljoprivrede i predstavnika državnog kapitala u FDS-u (40%), i Jasmin Jaganjac, pokušali su osporiti konstituisanje novog NO i odluka koje je ovaj organ donosio.

Mjerom osiguranja traženo je obustavljanje od izvršenja odluka o konstituisanju NO FDS-a, o imenovanju Kemala Bekteševića za predsjednika NO, te odluka tog NO o imenovanju izvršnih direktora FDS-a. No, Kantonalni sud je sve to odbacio i ovjerio rezultate posljednje Skupštine dioničara FDS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: