Sve prošlo bez problema
435

Kako je protekao prvi let Ryanaira za Sarajevo: Iz Geteborga sletjela 194 putnika

V. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Povodom prvog leta aviokompanije Ryanair na relaciji Geteborg - Sarajevo na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu upriličena je konferencija za medije.
Javnosti su se na aerodromu obratili direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić te direktorica sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo Vedrana Vikić Musić.
Vedrana Vikić Musić (Foto: V. D./Klix.ba)
Vedrana Vikić Musić (Foto: V. D./Klix.ba)

"Danas smo imali prvi let aviokompanije Ryanair. On je uspješno realiziran iz Geteborga. U dolasku smo imali 194 putnika, a u odlasku 163. U narednim danima u okviru ljetnog reda letenja očekujemo realizaciju letova na pet destinacija", rekla je Vikić Musić.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić naglasio je kako će dolazak Ryanaira doprinijeti i razvoju turizma u glavnom gradu.

Haris Fazlagić (Foto: V. D./Klix.ba)
Haris Fazlagić (Foto: V. D./Klix.ba)

"Ovo je samo početak. Mi bilježimo rast što se tiče turizma. Za prva dva mjeseca imamo znatno povećan broj dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo. Otvaranjem novih direktnih aviolinija stvaramo mogućnosti za dolazak novih turista. Ryanair je interesantan jer je to najveća niskobudžetna aviokompanija u Evropi i naš je cilj da oni ovdje u budućnosti imaju svoju bazu", zaključio je Fazlagić.

Kao što je i najavljeno u novembru 2023. godine, Ryanair će od aprila uvesti pet direktnih aviolinija iz Sarajeva i to za Geteborg, Milano, Memingen, London te Brisel.

Prema planu, iz odnosno za Sarajevo će se obavljati preko 20 letova sedmično te se očekuje 200.000 putnika u prvih 12 mjeseci.