{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JP Autoceste FBiH uručilo stipendije najboljim studentima

F
19.12.2013. u 14:50
148
65
JP Autoceste FBiH uručilo stipendije najboljim studentima
148
Na Građevinskom fakultetu u Sarajevu danas su dodijeljene stipendije koje Javno preduzeće Autoceste FBiH već treću godinu zaredom dodjeljuje najboljim dodiplomcima i postdiplomcima tehničkih fakulteta u BiH.


Dvadeset i pet studenata fakulteta u Sarajevu, Mostaru i Zenici postali su dio programa koji su Autoceste FBiH namijenile za one koji se ističu svojim znanjem i vještinama da bi podržale njihov studij.

Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH, uručio je studentima treće godine I ciklusa 15 stipendija po 100 KM, a studentima i studenticama prve i druge godine II ciklusa uručio je 10 stipendija po 300 KM mjesečno za akademsku 2013./2014. godinu.

"U ove tri godine za 75 najboljih studenata izdvojili smo 180 hiljada KM i nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti izdvajanje za stručnjake koji će graditi našu zemlju", istakao je Karić.Prema njegovim riječima osim finansijske podrške studenti ne samo s fakulteta u BiH i iz susjedne Hrvatske imaju jedinstvenu priliku da ono što uče u teoriji vide uživo prilikom posjeta aktivnim gradilištima koridora 5-C gdje se primjenjuju najsavremenije metode gradnje.

Stipendije u akademskoj 2013./2014. očekuju studente građevinskih fakulteta u Sarajevu, Mostaru i Zenici, te Fakulteta za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva.

Prof.dr.sc. Mustafa Hrasnica, dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu, istaknuo je da bez ulaganja u obrazovanje nema budućnosti.Stipendistima je čestitke uputio i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, pozivajući ih da što prije završe studije i svojim znanjem i stručnošću budu pokretačka snaga razvoja zemlje.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: