{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javnosti će sutra biti dostupan spisak poreskih dužnika

S
2.1.2014. u 12:30
0
5
Javnosti će sutra biti dostupan spisak poreskih dužnika
0
Javnosti će sutra biti dostupan spisak poreskih dužnika
Zgrada UIO-a
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH sutra će objaviti spisak dužnika indirektnih poreza.
"Sutra stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, što znači da će sutra biti objavljeni dužnici indirektnih poreza", izjavio je Srni portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

Ranije je iz UIO BiH najavljeno da će stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o postupku indirektnog oporezivanje, Uprava javno objaviti sve obveznike koji imaju dugovanja po osnovu indirektnih poreza: PDV, akcize, carine i putarine.

Osim javnog objavljivanja dužnika, izmjenama i dopunama koje je Parlamentarna skupština BiH usvojila na prijedlog UIO, naknadni teret prinude smanjen je sa 10 posto na pet posto, a zatezna kamata sa 0,06 posto na 0,04 posto svakog dana zakašnjenja.

UIO BiH je prijedlog za smanjenje naknadnog tereta prinude i zateznih kamata obrazložila željom da izađe u susret poslovnoj zajednici u BiH, koja se susreće sa velikim problemom nelikvidnosti.

Prema podacima UIO saopštenim sredinom novembra, od početka primjene Zakona o PDV-u BiH, od 1. januara 2006. godine, dug po osnovu prijavljenog a neuplaćenog PDV-a sa teretom naknadne prinude iznosio je 789 miliona KM.

Od ukupnog iznosa dugovanja naplaćeno je 520 miliona KM, tako da dugovanja 9.089 obveznika iznose 269 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: