Sve isplanirano
1

Ivica Todorić: Ljude u Agrokoru je progonio Plenković, lex Agrokor je kriminalan dokument

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši šef Agrokora Ivica Todorić je u intervjuu za N1 Hrvatske optužio premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da je progonio ljude u Agrokoru, a lex Agrokor je nazvao kriminalnim dokumentom, napominjući da je "roll up" unaprijed planiran.

Ivica Todorić je u razgovoru kazao da su, uz premijera Plenkovića, ljude u Agrokoru progonili hrvatska ministrica privrede Martina Dalić i hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

"Oni su par dana nakon što sam ja otišao su htjeli pokrenuti 'roll up', ali im je sugerirano da to ne rade jer Knighthead nije kupio sve bodove", rekao je Todorić, dodavši da Agrokor nije imao nikakvih problema dok nisu počela medijska izvještavanja o tome da je kompanija u problemima.

"Dalićka i njena grupa su provjerenu metodu upotrijebili u Agrokoru", kazao je Todorić.

Na pitanje s kojim motivom su neki ljudi iz vlasti radili protiv njega, odgovorio je da je razmišljao o tome da li je to geopolitika ili interes velikih sila.

"Geopolitika je bila uključena, i američka i ruska ambasada. To nije bila politika njihovih ministarstva vanjskih poslova, očito je da je u pitanju velika para, da se tako zarađuje veliki novac", istakao je Todorić.

Napomenuo je kako je prije dvije-tri godine Knighthead dolazio s ljudima oko Ante Ramljaka, Borislava Škegre i Martine Dalić te kako je to "sve jedna te ista ekipa".

"Mi sad imamo taj lešinarski fond Knighthead i to što on radi je potpuno legalno. Ne mogu reći da su oni došli i da rade nešto što se ne radi, ali to moraš raditi profesionalno. Trebaš raditi po zakonima biznisa i propisa. Oni su došli s jednom opravdanim ciljem, međutim počeli su se baviti poslom koji nije po pravilu službe i to je na velikim tržištima, poput američkog, nevjerojatno kažnjivo", rekao je Todorić.