{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Intesa iz nove kreditne linije plasira 20 miliona eura za projekte u BiH

29.4.2013. u 14:21
7
2
Intesa iz nove kreditne linije plasira 20 miliona eura za projekte u BiH
7
Intesa iz nove kreditne linije plasira 20 miliona eura za projekte u BiH
Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH i Evropska investiciona banka (EIB) potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji u iznosu od 20 miliona EUR za finansiranje malih i srednjih preduzeća (SME), te projekte lokalnih zajednica i infrastrukture u Bosni i Hercegovini.
"Ovo je nastavak dugogodišnje uspješne poslovne saradnje naše Banke i EIB-a u finansiranju bh. projekata. Iz ovih kreditnih sredstava najmanje 70% iznosa biće namijenjeno finansiranju SME, kao i malih i srednjih infrastrukturnih projekata, koje promovišu lokalne vlasti i industrijskih ulaganja u oblastima energetike, infrastrukture, zaštite okoliša, zdravlja, obrazovanja, te uslužnog sektora", rekao je povodom potpisivanja ugovora direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH Almir Krkalić.

Intesa Sanpaolo Banka BiH, članica Intesa Sanpaolo Grupe, pruža usluge za blizu 150.000 klijenata, putem mreže od 49 poslovnica i 5 filijala.

Evropska investicijska banka (EIB) je finansijska institucija Evropske unije koja odobrava dugoročna finansijska sredstva, a u vlasništvu je država članica. EIB omogućava dugoročna sredstva za efektivne investicije za ostvarivanje ciljeva politika Evropske unije. Jaka kreditna sposobnost EIB ogleda se u iznimno kvalitetnoj aktivi, jakoj kapitalnoj osnovi, snažnoj likvidnosti, podršci dioničara, konzervativnom upravljanju rizicima i kvalitetnoj strategiji finansiranja.

Dioničari EIB-a, države članice EU, 31.12 .2012. su odobrili povećanje kapitala u iznosu od 10 milijardi eura.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: