Od 27. do 30. septembra
15

Interes za sajam u Tešnju nikad veći, organizatori povećali sajmište i opet je malo

E. M.
Sajam u Tešnju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sajam u Tešnju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Za ovogodišnji sajam u Tešnju koji će biti održan od 27. do 30. septembra vlada veliko interesovanje izlagača zbog čega su organizatori u velikom "slatkom" problemu iako je sajamska površina veća za 40 posto.

Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik organizacionog odbora sajma Tešanj 2023 i predsjednik Biznis centra Jelah - Tešanj Semir Kantić koji je kazao da će sajam biti održan na platu Kamelije u Matuzićima na površini većoj od 20.000 kvadratnih metara.



"Svjesni interesa izlagača odlučili smo sajmište proširiti za 40 posto tako da ćemo ove godine imati oko 6.000 kvadrata zatvorenog izložbenog prostora te 15.000 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora. Za sajam vlada veliko interesovanje velikih izlagača i sigurno je da će ovo biti jedan od najbolje organizovanih i najvećih sajmova u Tešnju, Zeničko-dobojskom kantonu, a cilj nam je biti i najveći privredni sajam u BiH", kazao je Kantić.

Dodao je da je zemlja partner Mađarska, a grad partner Živinice. Podršku koja je veoma značajna za organizaciju sajma dalo je i Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Zeničko-dobojski kantona, Općina Tešanj te drugi privrednici.

Ovogodišnja tema sajma su obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost tako da će u skladu s tom temom biti održane brojne prezentacije, panel diskusije, a mnoge firme su tražile učešće u njima kako bi predstavile svoje proizvode koji su usko vezani za to.

 "Imat ćemo i popratne aktivnosti koje se odnose na jačanje saradnje lokalnih zajednica i privrede, potpisivanje novih ugovora i ugovora o saradnji s privrednim komorama BiH i zemalja okruženja, B2B diskusije na temu zelenih tranzicija i obnovljivih izvora energije, a o svemu će govoriti i stručnjaci iz ovih oblasti", dodao je Kantić.



Na sajmu će se predstaviti izlagači iz više od 15 zemalja regije, Evrope i svijeta, a svoj dolazak su najavili i brojni gosti i zvanice s državnog nivoa, nivoa entiteta i kantona.