|

Intel ne očekuje rast profita

Intel ne očekuje rast profita
0
S
SRNA
17.1.2014. u 11:19
1
komentara
0

dijeljenja
Intel ne očekuje rast profita
Kompanija Intel, najveći svjetski proizvođač kompjuterskih čipova, saopštila je da ne očekuje rast profita u 2014. godini, poslije čega su joj akcije oslabile za pet procenata.
Ovakva prognoza objavljena je u vrijeme kada proizvođači čipova nastavljaju da trpe posljedice pada prodaje personalnih računara.

Prihodi Intelovog odjeljenja za proizvodnju čipova za desktop kompjutere opali su za četiri posto u 2013. godini u odnosu na 2012. godinu.

Kompanija je saopštila da u posljednjih nekoliko mjeseci postoje naznake stabilizovanja tržišta desktop računara, prenio je BBC.

Odjeljenje za čipove je u periodu od oktobra do decembra ostvarilo prihod od 8,2 milijardi dolara, dok je u istom periodu prošle godine imalo prihod od 8,5 milijardi dolara.

U čitavoj 2013. godini, američka kompanija ostvarila je neto profit od 9,6 milijardi dolara, što je manje za 13 posto nego u 2012. godini.

Prodaja desktop kompjutera opada šestu godinu uzastopno usljed rasta popularnosti tabletnih računara i pametnih telefona.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...