{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovani novi članovi Nadzornog vijeća Aluminija

F
24.8.2015. u 14:04
4
19
Imenovani novi članovi Nadzornog vijeća Aluminija
4
Dioničari Aluminija, odnosno njihovi opunomoćenici koji su sudjelovali u radu danas održane Skupštine dioničara Aluminija d.d. Mostar, razriješili su dužnosti, na osnovu prethodne odluke Vlade FBiH, tri člana Nadzornog vijeća Aluminija koji su zastupali državni udio u kapitalu Društva.
Riječ je o dosadašnjem predsjedniku toga tijela Mirsadu Mujiću te članovima Mladenu Alpezi i Mehmedu Jahiću, saopćeno je iz Aluminija.

Također, u skladu s odlukom Vlade FBiH, za nova tri zastupnika 44 posto vlasničkog udjela Vlade FBiH u Nadzornom vijeću Aluminija, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do najdulje 90 dana, imenovani su Rafael Gagro, Zdenko Klepić i Dalibor Miloš.

Podsjećamo, male dioničare odnosno njihovih 44 posto kapitala u Nadzornom vijeću Aluminija i nadalje će zastupati Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić, dok će 12 posto vlasničkog udjela Vlade Republike Hrvatske nastaviti zastupati Ivica Martinić.

Na današnjoj Skupštini, održanoj pod predsjedanjem punomoćnika Vlade FBiH Adnana Frljaka, nije usvojena Odluka o usvajanju Godišnjeg izvještaja o poslovanju Aluminija za 2014. godinu, koje uključuje finansijski izvještaj, izvještaj revizora, izvještaj Vijeća za reviziju te izvještaj o radu Nadzornog vijeća.

Prisutni dioničari, odnosno njihovi opunomoćenici, nisu usvojili ni Odluku o raspodjeli dobiti/pokriću gubitka Aluminija za prethodnu godinu, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: