Susreti privrednika
5

Igor Crnadak danas u Atini na Poslovnom forumu BiH - Grčka

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će danas u Atini na Poslovnom forumu BiH - Grčka, tokom kojeg je planirano potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Grčke federacije preduzeća (SEV) i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Na Poslovnom forumu, koji organizuju Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH, planirano je održavanje niza sastanaka privrednika iz BiH i Grčke, koji će učestvovati na forumu.

Osim Crnadka, na otvaranju Poslovnog foruma govorit će i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Sa grčke strane, na forumu će učestvovati predstavnici SEV-a, Ministarstva vanjskih poslova Grčke i Ministarstva investicija Grčke, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom posjete Grčkoj, Crnadak će se sastati i sa alternativnim ministrom vanjskih poslova Grčke Georgosom Katrougalosom.