{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iduće godine počinje izgradnja mosta Ljubovija - Bratunac

S
4.7.2013. u 14:41
0
0
Iduće godine počinje izgradnja mosta Ljubovija - Bratunac
0
Iduće godine počinje izgradnja mosta Ljubovija - Bratunac
Sa današnjeg sastanka (Foto: SRNA)
Državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo i urbanizam Srbije Miodrag Jocić najavio je danas u Ljuboviji da će Srbija u budžetu za iduću godinu planirati sredstva za izgradnju mosta preko Drine između Ljubovije i Bratunca.
On je precizirao da je izgradnja mosta rezultat specijalnih veza Srbije i Republike Srpske i da će radovi na izgradnji mosta početi u 2014. godini, a da je planirano da se gradnja završi u 2015. godini.

Jocić je, nakon današnjeg sastanak sa rukovodstvima opština Ljubovija i Bratunac, rekao da se usaglašava planska dokumentacija, da će dužina mosta biti 230, a širina 14 metara i da će njegova izgradnja koštati oko 11 miliona evra.

"Srbija je uradila projekt i finansirat će kompletnu izgradnju mosta, terminala i pristupne saobraćajnice iz pravca Ljubovije, a Republika Srpska će, prema ranijem dogovoru, finansirati pristupne puteve do mosta iz pravca Bratunca", pojasnio je Jocić.

Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je današnji sastanak nastavak priprema za realizaciju projekta izgradnje mosta za koji je potrebno uraditi reviziju do avgusta.

"Opština Bratunac usvojila je novi regulacioni plan koji će pretrpjeti male izmjene što će omogućiti početak radova na izgradnji mosta što je najznačajnija investicija u ovoj regiji u posljednjih nekoliko decenija", ocijenio je Mlađenović.

On je dodao da je, osim za stanovnike i privredne subjekte Bratunca i Ljubovije, most od izuzetnog značaja za razvoj cijele regije sa obje strane Drine u srednjem Podrinju i šire.

Zamjenik predsjednika opštine Ljubovija Vidoje Jovanović rekao je da se danas razgovaralo o urbanističko-tehničkim detaljima i neophodnim sitnim korekcijama projekta kako bi se uradio idejni, a zatim i glavni projekt za raspisivanje tendera i izbor izvođača radova koji u naredne dvije godine treba da izgradi pristupne saobraćajnice, terminal i moderan most između Bratunca i Ljubovije.

Učesnici ovog sastanka obišli su lokaciju gdje će se graditi most kako bi se na terenu uvjerili koje korekcije su neophodne u projektu i rješavanju imovinskih odnosa da bi se most nesmetano gradio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: