Privreda
158

Promo / "HP Shop" novi brand iz HIFA PETROLA

Po konačnim finansijskim rezultatim najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini HIFA PETROL d.o.o Sarajevo u 2017. godinu ulazi sa novim akvizicijama otvaranjem novih maloprodajnih objekata kao i značajnijom modernizacijom kada je u pitanju vizualni identitet enterijera i eksterijera benzinskih pumpi.

Nakon što su uspješno proveli implementaciju novog logotipa, kompanija HIFA Petrol najavljuje značajnija ulaganja u pogledu vizualnog identiteta kao i poslovanja same kompanije.

Pored ranije spomenutih akvizicija i otvorenja novog maloprodajnog objekata u Vogošći, a uskoro i u Grudama iz ove kompanije poručuju da je u toku rekonstrukcija trgovina, caffe barova, vulkanizerskih radnji kao i autopraonica u sklopu benzinskih pumpi HIFA Petrol. Maloprodajni objekti će poslovati od sada pod vlastitim brendovima "HP Shop, HP Caffe, HP Vulkanizer , HP Autopraonica".

I u postojećim trgovinama značajno će biti vidljive izmjene u pogledu samog enterijera polica, kao i pozicioniranja artikala grupisanjem istih po segmentima. Također, uvodimo i određen broj novih kategorija artikala koji će biti dostupni našim kupcima po veoma povoljnim cijenama kada su u pitanju benzinske pumpe. Gastro kutak je također novi segment poslovanja kojim širimo svoj prodajni asortiman na i veoma kvalitetne sendviče i to tri vrste: sendvič sa piletinom, sendvič sa suhim mesom kao i sendvič sa purećom šunkom. Pored slanog tu je i slatki asortiman proizvoda kao što su kolači raznih vrsta domaće proizvodnje, voće kao i igračke za djecu. Ono po čemu smo prvi u Bosni i Hercegovini jeste da ovom adaptacijom shop-ova uvodimo i zdravu hranu (hrana bez glutena i šećera)

"Definitivno ovim potezom želimo da zaokružimo priču kada je u pitanju naša ponuda jer živimo u vremenu kada je svaka minuta bitna i odlazak na benzinsku pumpu više nije samo pitanje točenja goriva već to vrijeme možemo iskoristiti i za kupovinu roba široke potrošnje" - navodi kooordinator za marketing ove kompanije Almin Plančić.

"Pored rekonstrukcije trgovina u svojevrstan brend HP Shop, tu je i novi izgled kafića pod brendom HP Caffe u kojem će kupci osim redovne ponude uskoro biti u prilici da se osvježe prirodnim cjeđenim sokovima, voćni bezalkoholnim koktelima, ledenom kafom a u ljetnom periodu raznovrsnom ponudom ugostiteljskih sladoleda." - ističe Plančić.

Vulkanizerske radnje od sada će poslovati pod brendom "HP Vulkanizer" gdje između ostalog nudimo brzi servis vašeg vozila odnosno besplatnu zamjenu ulja i filtera, te besplatnu montažu i zamjenu guma. Pored navedenog kao i do sada vršimo prodaju auto guma renomiranih svjetskih proizvođača.

Ponudu zaokružujemo najsavremenijim samouslužnim autopraonicama na kojima nudimo i besplatno vanjsko pranje vozila za kupce koji sakupe račune za gorivo u vrijednosti 50 KM ili više na našim benzinskim pumpama. Autopraonice će poslovati pod brendom "HP Autopraonica".

Ovo su samo neke od stvari koje su u planu za naredni period. Za nova ulaganja, akvizicije i širenje poslovanja javnost ćemo blagovremeno obavještavati putem medija, naših kanala na društvenim mrežama kao i zvanične web stranice www.hifapetrol.ba