{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Historijski dan za Ditu: Skupština povjerilaca podržala nastavak proizvodnje

30.6.2015. u 14:42
689
59
Historijski dan za Ditu: Skupština povjerilaca podržala nastavak proizvodnje
689
"Ovo je još jedan historijski dan za Ditu", tim riječima je Emina Busuladžić, radnica tuzlanskog preduzeća, okarakterisala odluke donesene na Skupštini povjerilaca koja je održana u prostorijama Kantonalne privredne komore.
"Naš trud i borba nisu bili uzaludni. U narednom periodu moramo pronaći strateškog partnera i postepeno vraćati Ditu tamo gdje joj je i mjesto", kazala je Busuladžić.

Na Skupštini povjerilaca formiran je Odbor povjerilaca koji broji sedam članova. Pored radnika Dite Dževada Mehmedovića, Emine Busuladžić i Ejuba Nuhanovića tu su predstavnici tri banke i predstavnik jedne inostrane firme.

"Ono što smo definisali na zboru radnika faktički je i dogovoreno na sjednici Skupštine povjerilaca. Naša dugovanja su oko 40 miliona KM i utvrđeni su razredi, odnosno prioriteti u izmirenju duga. Veoma je značajno istaći da smo mi od pokretanja proizvodnje do danas proizveli oko 42.000 komada deterdženta 3D i da je ta količina faktički rasprodata. Moramo nastaviti tim tempom", rekao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite.

Stečajni upravnik Hajrudin Kunalić naglašava kako je izuzetno bitno da se u dogledno vrijeme pronađe strateški partner.

"Zadovoljan sam ishodom Skupštine povjerilaca. Htio bih se zahvaliti svima onim koji su iskazali razumijevanje. Podržali su nastavak stečajnog postupka i nastavak proizvodnje kroz stečajni postupak. Također, sačuvana je Dita kao cjelina i nije dozvoljena nikakva pojedinačna prodaja preduzeća", istakao je Kunalić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: