Privreda
163

Promo / HIFA Petrol najuspješnija naftna kompanija po izboru "TOP 100" Poslovnih novina

U organizaciji Poslovnih novina prošle sedmice je u sarajevskom Hotelu Hills upriličena dodjela nagrada najuspješnim kompanijama za 2016. godinu koju tradicionalno, već 30. put za redom organizuju Poslovne novine. Kompanija HIFA PETROL d.o.o. Sarajevo zauzela je 1. mjesto na rang listi po ukupnom prihodu za poslovnu 2016. godinu u sektoru "Trgovina na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama.

"U ovom, veoma turbolentnom vremenu na tržištu, sa izuzetno jakom konkurencijom, izuzetno nam je drago i veoma sam ponosan na svoj tim i sve zaposlene, što svakim danom postižemo sve bolje rezultate. Kompanija HIFA-PETROL već nekoliko godina unazad bilježi konstantan rast a samim time i društvena odgovornost kompanije je sve veća. Ono što Vam mogu u ovom trenutku reći jeste, da je kompanija HIFA PETROL d.o.o. Sarajevo samo u ovoj godini otvorila 5 novih maloprodajnih objekata, a do kraja godine planiramo otvoriti još nekoliko, što svakako govori o našim tendencijama, da priznanje koje smo dobili želimo opravdati, odnosno biti još bolji nego u prethodnoj poslovnoj godini" - riječi su generalnog direktora kompanije HIFA PETROL d.o.o. Sarajevo gosp. Hajrudina Ahmetlića.

Gospodin Ahmetlić također ističe, da se konstantno radi na usavršavanju kvalitete goriva kao i prilagođavanje asortimana u «HP SHOP» trgovinama kako bi bio što više po mjeri kupca. Konstantno se prate trendovi kupaca i izdvajaju pogodnosti u vidu mnogih popusta i akcija.

HIFA PETROL d.o.o. Sarajevo, prethodnu godinu završila je sa ukupnim prihodom od 244.686.274 KM. Trenutno zapošljava 299 uposlenika a na tržištu djeluje sa 26 maloprodajnih objekata i 3 naftna terminala.