Optimizam
173

Hidrogradnja u stečaju pokreće rad Kamenoloma Hadžići, posao dobija 30 ljudi

Piše: I. P.
Kamenolom Hadžići (Foto: Google Earth)
Kamenolom Hadžići (Foto: Google Earth)
Kamenolom Hadžići u vlasništvu Hidrogradnje d. d. Sarajevo 1. juna ponovo počinje s radom.

"Hidrogradnja u stečaju obavještava javnost da Kamenolom Hadžići ponovo pokreće svoj rad, a time i proizvodnju i prodaju. Samim tim zapošljavamo 30-ak radnika u jednoj smjeni, što je veliki uspjeh za firmu koja je u stečaju", rečeno je iz Hidrogradnje za Klix.ba.

Kako nam je objašnjeno, riječ je o starim radnicima koji su vraćeni na posao s biroa, a pokretanje rada rezultat je njihovog uglavnom samostalnog truda te podrške stečajnog upravnika Zijada Fazlagića koji, kako kažu, "domaćinski" vodi Hidrogradnju.

Zgrada Hidrogradnje u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zgrada Hidrogradnje u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

"Gledamo na koji način da zaradimo, da uložimo proizvodnju, što donosi novac. Svaki dan se ulaže u objekte, proizvodnju i sve ono što treba za adaptaciju da bi kamenolom radio na željenom nivou", zaključeno je iz Hidrogradnje.

"Kamenolom Hadžići" izvor je frakcija kvalitetnog kamena dolomita.

Podsjećamo, firma koja je decenijama smatrana privrednim gigantom i bila sinonim uspjeha bosanskohercegovačke privrede u stečaj je otišla u oktobru 2016.

Uvidom u finansijski izvještaj za 2015. godinu, Hidrogradnja je imala evidentiran dug prema poreskoj upravi blizu 59 miliona KM, a za PDV više od milion KM, kao i veliki broj prijavljenih potraživanja pravnih osoba, uglavnom dobavljača u BiH.