{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gubitak Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu 30 miliona KM za devet mjeseci

F
28.10.2013. u 10:10
0
51
Gubitak Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu 30 miliona KM za devet mjeseci
0
Gubitak Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu 30 miliona KM za devet mjeseci
Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu ostvarila je novi gubitak u proteklih devet mjeseci i to veći od 30 miliona KM.
U finansijskom izvještaju za treći kvartal 2013. godine naveden je minus od 30.799.570 KM, čime se akumulirani gubitak povećao na čak 485,7 miliona KM.

Novi gubitak Rafinerije prikazan za devet mjeseci ove godine za gotovo dublo je veći od onog za isti period prošle godine, kada je iznosio 16,1 milion KM.

Dugoročne obaveze ovog preduzeća, koje je u većinskom vlasništvu ruskog “Neftegazinkora”, iznose 405,1 milion KM, obaveze prema povezanim pravnim subjektima 284,6 miliona, odgođewne porezne obaveze 12,8 miliona, a ostale dugoročne obaveze prikazane su na iznos od 197,7 miliona KM.

Kratkoročne obaveze čak su i veće, pa je u finansijskom izvještaju, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, navedeno da iznose 428,3 miliona KM, od čega su kratkoročne finansijske obaveze 221,6 miliona KM, a dio dugoročnih finansijskih obaveza koje za plaćanje dospijevaju u periodu do godinu dana je 221,6 miliona KM.

Revizori su još ranije upozorili da su kratkoročne obaveze Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu veće od njene obrtne imovine te da sposobnost ovog preduzeća da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti poslovanja zavisi od kontinuirane finansijske podrške ruskog većinskog vlasnika (OAO Neftegazova? Innovacionna? Korporaci?", Moskva, Ruska Federacija).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: